Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Αρχείο Συναντήσεων της HellasWeather (Πανελλήνιες κ.α.)

Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό Nick Gkikas » Σάβ 30 Νοέμ 2013, 19:05

Καλησπέρα σε όλους,

Καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα καλό θα ήταν να αρχίσουμε να συζητάμε άμεσα για τον τόπο διεξαγωγής της πανελλήνιας συνάντησής μας, η οποία είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Φέτος αυτό είναι στις 22-23 Φεβρουαρίου 2014.

Θα πρέπει να υπενθυμίσω οτι η διαδικασία έχει ως εξής:
1. Κατάθεση προτάσεων
2. Συζήτηση επ αυτών/διευκρινήσεις/βελτιώσεις
3. Ψηφοφορία

Συνεπώς, όσοι έχετε τη διάθεση να καταθέσετε κάποια πρόταση καλό θα ήταν να αρχίσετε την οργάνωσή της, καθώς η προθεσμία υποβολής των προτάσεων ορίζεται το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν σε αυτό εδώ το νήμα συζητήσεων, όπου θα γίνει και η συζήτηση στη συνέχεια.

Οι περισσότεροι έχουμε εμπειρία από πανελλήνιες συναντήσεις, που είναι πλέον θεσμός για την κοινότητά μας! Ωστόσο, θα πρέπει να υπενθυμίσω πως υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρηθούν και βάσει του κανονισμου (παράγραφος Α16) είναι οι εξής:
[...]Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν από οποιοδήποτε μέλος έχει πλήρη δικαιώματα χρήσης του forum και θεωρούνται έγκυρες εάν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται χώροι διαμονής (ξενοδοχεία), πολλαπλές επιλογές για σίτιση (ταβέρνες, εστιατόρια κλπ), εάν συμπεριλαμβάνεται μέρος/αίθουσα για τη διεξαγωγή μεγάλης συζήτησης ή και παρουσιάσεων, εάν έχει κατατεθεί σχετική και τεκμηριωμένη έρευνα αγοράς, υπάρχουν τηλέφωνα / τρόποι επικοινωνίας για την επιβεβαίωση όλων των στοιχείων και εάν το μέρος είναι εύκολα προσβάσιμο, κυρίως δε σε περίπτωση κακοκαιρίας με κάθε συμβατικό μέσο συγκοινωνίας, χωρίς να εμπεριέχεται μεγάλο ρίσκο.
Απαραίτητη προυπόθεση, η περιοχή να προσεγγίζεται εύκολα και να καλύπτεται από τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Καλό θα ήταν η περιοχή να προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες και να καλύπτει τις ανάγκες για μια ευχάριστη απόδραση το Σαββατοκύριακο.
[...]

Σε περίπτωση που αυτές οι προδιαγραφές δεν τηρούνται από μία πρόταση, τότε θα πρέπει είτε να τροποποιηθεί είτε να αποσυρθεί.

Πάμε Δυνατά λοιπόν για την 13η Πανελλήνια της HellasWeather!
Συνεχίζουμε!
Ψάξε μονοπάτι απάτητο, απ τα βλέφαρα διώξε τον ύπνο,
Φιλα τους προδότες σου στο δείπνο, χάραξε πορεία για το Άρρητο....
Άβαταρ μέλους
Nick Gkikas
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1683
Εγγραφή: Τρί 22 Μαρ 2011, 1:11
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής 150μ και Ζάρακες Ευβοίας 160μ

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό xionopatriarxis » Δευτ 16 Δεκ 2013, 21:39

Αγαπητά Λιστόπουλα,
Το διαχειριστικό team με επιφόρτισε με το έργο του συντονισμού της διαδικασίας που θα μας οδηγήσει στην 13η (Τακτική) Πανελλήνια Συνάντηση (οι έκτακτες έχουν άλλη αρίθμηση :mrgreen: ). Ο Νίκος ήδη έδωσε το γενικότερο πλαίσιο και την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων. Παρακάτω επιχειρείται η εξειδίκευση των λεπτομερειών που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους υποψήφιους διοργανωτές κατά την προετοιμασία των προτάσεων. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

13η Πανελλήνια Συνάντηση Hellasweather
Ημερομηνία διεξαγωγής :arrow: Σαββατοκύριακο 22 & 23 Φεβρουαρίου 2014
Κατάθεση προτάσεων :arrow: έως και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014
Παρουσίαση/συζήτηση/βελτιώσεις προτάσεων :arrow: 12 έως 18 Ιανουαρίου 2014
Ψηφοφορία :arrow: 19 έως 26 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά με τις προτάσεις και το πρόγραμμα
Οι προτάσεις για τον τόπο διεξαγωγής της συνάντησης μπορούν να κατατεθούν από οποιοδήποτε μέλος έχει πλήρη δικαιώματα χρήσης του forum και λαμβάνονται υπόψη αν συμπεριλαμβάνονται πολλαπλές επιλογές για χώρους διαμονής (ξενοδοχεία-ξενώνες/τιμές για μία ή για δύο διανυκτερεύσεις) και σίτισης (ταβέρνες, εστιατόρια κλπ), εάν συμπεριλαμβάνεται μέρος/αίθουσα για τη διεξαγωγή μεγάλης συζήτησης ή και παρουσιάσεων και εάν το μέρος καλύπτεται από τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και προσεγγίζεται εύκολα, χωρίς μεγάλο ρίσκο σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Ως γνωστόν, η κυρίως συνάντηση γίνεται το Σάββατο το πρωί, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται κουβέντα για τα κοινά μας ενδιαφέροντα, δηλαδή το εξής ένα: τον καιρό, καθώς και συζήτηση για θέματα της λίστας. Ευκταίο να γίνουν και παρουσιάσεις, προβολές, κ.λ.π.. Επίσης γίνεται η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και ακολουθεί γεύμα (συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, στον ίδιο χώρο). Το βράδυ της ίδιας μέρας παραδοσιακά γίνεται κρασοκοψιδοκατάνυξη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Την Κυριακή το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό και τα μέλη είτε ακολουθούν την προτεινόμενη από τον διοργανωτή δραστηριότητα (αξιοθέατα περιοχής, κ.λπ.), είτε ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, η περιοχή να προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες και να καλύπτει τις ανάγκες για μια ευχάριστη απόδραση το Σαββατοκύριακο. Στις προτάσεις επομένως, εκτός από επιλογές για διαμονή/σίτιση, θα πρέπει να γίνεται αναφορά στη δυνατότητα εξασφάλισης χώρων για τις ομαδικές δραστηριότητες, δηλαδή (α) για τη συζήτηση και για τις τυχόν παρουσιάσεις, (β) για το φαγητό (β1) το μεσημέρι και (β2)το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και (γ) για τις εναλλακτικές δραστηριότητες για την Κυριακή το πρωί.

Αν και είναι αυτονόητο, πρέπον είναι να αποφευχθεί η κατάθεση προτάσεων που θα είναι οριακές από άποψη προϋποθέσεων, ώστε να μην βρεθεί κανείς στη δύσκολη θέση να επιχειρηματολογεί για το αν πληρούνται ή δεν πληρούνται τα κριτήρια.

Οι καιροί είναι... αντικυκλωνικοί, αλλά ελπίζω να καταφέρουμε όσο περισσότεροι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιξοότητες και να μπορέσουμε να βρεθούμε για ακόμη μία φορά μαζί, παλιοί και νέοι φίλοι.

Πάμε σαν άλλοτε... για την 13η Πανελλήνια Συνάντηση!!!
Ὁ Λυγκηστίδος, Πελαγονίας καί Νοτίου Αἵμου, Ἀλέξανδρος
Άβαταρ μέλους
xionopatriarxis
 
Δημοσιεύσεις: 851
Εγγραφή: Τετ 06 Απρ 2011, 20:33
Τοποθεσία: Snowland

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό teddyk » Δευτ 06 Ιαν 2014, 18:23

Καλησπέρα σε ολη την παρέα κ Χρονια Πολλά κ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
Η δική μου άποψη ειναι να γινει σε ενα μερος που ειναι ευκολα προσβασιμο απο του περισσότερους κ αυτό δεν ειναι άλλο παρά το Περτούλι!
όλοι έχουμε παει κ μας άρεσε κ απο τιμές φυσιολογικές!

Αυτα για την ώρα....αν πιστεύετε ότι αξίζει πείτε αν το οργανώσουμε.
Και όλα αυτα τα λέω λόγω της κρίσης που έχουμε κ επειδή οι τελευταίες Πανελλήνιες ήταν αρκετά μακρυά κ δυσκολα προσβάσιμες απο όλους μας!


Φιλιά σε όλους....

Τεό,Κηφισιά,290μ.....υγρασια κ δροσιά!
[b][i][color=#0000BF]Ted Kalyvas-Derdemezis[/color]
[/i][/b][color=#0000FF]Athens-Kifissia-290m[/color]

[i][color=#FF0040]http://www.cyclogenesis.gr/kifissia , http://weatherace.blogspot.com/[/color][/i]
Άβαταρ μέλους
teddyk
 
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: Σάβ 08 Οκτ 2011, 18:26
Τοποθεσία: Athens-Kifissia

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό tsarkos » Παρ 10 Ιαν 2014, 7:57

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2014


Η πρόταση αφορά το κτήμα Αμφίκαια στον Παρνασσό (http://www.amfikaia.gr)
Το κτήμα, φιλοξένησε και την 11η Πανελλήνια Συνάντηση τον Μάιο του 2012.Απέχει 160 χιλ από το κέντρο της Αθήνας περίπου μιάμισι ώρα από την γέφυρα της βαρυμπόμπης και 310 χιλ από Θεσσαλονίκη περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά. 220 χιλ από Αγρίνιο περίπου 3 ώρες και περίπου στα 280 χιλ από Γιάννενα μέσω καλαμπάκας περίπου 3μισι ώρες.
Μόλις 7 χιλιόμετρα(10 λεπτά) από το κτήμα υπάρχει ο σταθμός τραίνου της Τιθορέας.

Το αγρόκτημα Αμφίκαια βρίσκεται στις ΒΑ υπώρειες του Παρνασσού σε υψόμετρο 250 μέτρων ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλειας και Τιθορέας.

Το αγρόκτημα Αμφίκαια διαθέτει συνολικά 16 σπιτάκια τα οποία μπορούν να κοιμίσουν έως και 4 άτομα σε ενιαίους όμως χώρους, όλα τα σπιτάκια έχουν κεντρική θέρμανση ,τζάκι και κουζινάκι ενώ συνειδητά δεν υπάρχουν τηλεοράσεις.
Υπάρχουν 2 κοινόχρηστοι χώροι ο ένας έχει χρήση καθιστικού, ενώ ο ο άλλος που είναι και μεγαλύτερος έχει χρήση εστιατορίου και στον συγκεκριμένο χώρο προσφέρετε το πρωινό και τα γεύματα.
Αναλόγως την συμμετοχή θα μπορούσαμε σε έναν από τους 2 χώρους να γίνει η συνάντηση και οι παρουσιάσεις (υπάρχει προτζέκτορας)


Μέσα στο κτήμα θα γίνει μια ξενάγηση καθώς και ομιλία για τα ελληνικά άλογα την χρήση των αρωματικών φυτών ενώ θα μπορούσε να γίνει ζύμωμα άρτου καθώς και συμβολική δενδροφύτεψη.
Θα μπορούσε επίσης να παιχτεί αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ νότιων και βόρειων στο γήπεδο του κτήματος!!
Σε περίπτωση που το θελήσουμε θα μπορούσαν να γίνουν εξορμήσεις είτε στο χιονοδρομικό κέντρο είτε στο μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας, δυνατότητα επίσκεψης στο μουσείο άρτου κ παλαιών επαγγελμάτων στην Αμφίκλεια ξενάγηση στην Τιθορέα.


Το κόστος για το κάθε άτομο είναι στα 75 ευρώ σε σπιτάκια με τετράκλινη ή τρίκλινη χρήση καθώς και 120 σε σπιτάκια με δίκλινη χρήση.
Στην τιμή περιλαμβάνονται 2 διανυκτερεύσεις πλούσιο πρωινό καθώς και 2 βραδυνά γεύματα.
Σε περίπτωση έξτρα γεύματος το κόστος για τους διαμένοντες θα είναι στα 10 ευρώ και για τους φίλους που θα έρθουν για μονήμερο είναι στα 14 ευρώ κατά άτομο στην τιμή των γευμάτων δεν περιλαμβάνονται αναψυκτικά και κρασί.
Εάν κάποιος θελήσει μία διανυκτέρευση το κόστος είναι στα 45 ευρώ ανά άτομο για σπιτάκι σε τρίκλινη ή τετράκλινη χρήση και 70 ευρώ σε σπιτάκι για δίκλινη χρήση πάντα με τις ίδιες παροχές.
Σε περίπτωση που θελήσει κάποιος να μείνει μόνος του σε ένα σπιτάκι επειδή το κόστος είναι μεγάλο καλό θα ήταν να κλείσει σε κάποιον γειτονικό ξενώνα.

Σε περίπτωση που είναι εφικτό να μαζευτούν αρκετά άτομα από Αθήνα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με συνεργαζόμενο τουριστικό λεωφορείο από Αθήνα προς το κτήμα και επιστροφή με 800 ευρώ συνολικά.
Σε περίπτωση χιονοπτώσεων (μακάρι) ο δρόμος προς το κτήμα παραμένει πάντα ανοικτός ενω επειδή δεν υπάρχουν στροφές και ανηφόρες τουλάχιστον από Αθήνα η διαδρομή σε δύσκολες συνθήκες είναι σχετικά εύκολη.


Εναλλατικές επιλογές:
Στην γύρω περιοχή υπάρχουν πολλοί ξενώνες: Ξενώνας Κυριακή(2234029011),αρχοντικό δαδί (2234029040),διαμ/τα Ζάγγου(2234022818) στην αμφικλεια studio δρυάδες(2234049279)στην Τιθορέα. Στην περιοχή υπάρχουν και εστιατόρια/ταβέρνες σε όλα τα παραπαρνάσσια χωριά.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση η πληροφορία είμαι στην διαθεσή σας

Με εκτίμηση
Μώρος Φαίδων
tsarkos
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Κυρ 22 Ιαν 2012, 14:20
Τοποθεσία: Αμφίκλεια Φθιώτιδας

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό teddyk » Σάβ 11 Ιαν 2014, 23:22

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!
Παρακαλω πολυ απο τους διαχειριστές της λίστας να δώσουν παράταση 2 μερες για την ψηφοφορία της πανελλήνιας συναντήσεις γιατι εχω μαζεψει ολες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτην απλα μεχρι αυριο πιστεύω θα χω κ τις οριστικες τιμές για καταλύματα κ φαγητό.

Σας ευχαριστώ πολύ! !

Τεο.... Κηφισιά. ....υγρασια!!
[b][i][color=#0000BF]Ted Kalyvas-Derdemezis[/color]
[/i][/b][color=#0000FF]Athens-Kifissia-290m[/color]

[i][color=#FF0040]http://www.cyclogenesis.gr/kifissia , http://weatherace.blogspot.com/[/color][/i]
Άβαταρ μέλους
teddyk
 
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: Σάβ 08 Οκτ 2011, 18:26
Τοποθεσία: Athens-Kifissia

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό xionopatriarxis » Κυρ 12 Ιαν 2014, 10:37

teddyk έγραψε:Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!
Παρακαλω πολυ απο τους διαχειριστές της λίστας να δώσουν παράταση 2 μερες για την ψηφοφορία της πανελλήνιας συναντήσεις γιατι εχω μαζεψει ολες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτην απλα μεχρι αυριο πιστεύω θα χω κ τις οριστικες τιμές για καταλύματα κ φαγητό.

Σας ευχαριστώ πολύ! !

Καλημέρα!
Θεωρώ ότι μπορούμε να αποδεχτούμε το αίτημα για παράταση, εφόσον δεν υπάρχουν αντιρρήσεις από το Φαίδωνα.
Ὁ Λυγκηστίδος, Πελαγονίας καί Νοτίου Αἵμου, Ἀλέξανδρος
Άβαταρ μέλους
xionopatriarxis
 
Δημοσιεύσεις: 851
Εγγραφή: Τετ 06 Απρ 2011, 20:33
Τοποθεσία: Snowland

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό tsarkos » Κυρ 12 Ιαν 2014, 11:02

Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από εμένα απλά θα ήθελα επειδή είναι ένα Σαββατοκύριακο που για την επιχείρηση μου θα είναι έτσι και αλλιώς με μεγάλη πληρότητα μέχρι της 27/1 να γνωρίζουμε που θα γίνει η πανελλήνια.
tsarkos
 
Δημοσιεύσεις: 20
Εγγραφή: Κυρ 22 Ιαν 2012, 14:20
Τοποθεσία: Αμφίκλεια Φθιώτιδας

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό xionopatriarxis » Κυρ 12 Ιαν 2014, 11:27

tsarkos έγραψε:Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από εμένα απλά θα ήθελα επειδή είναι ένα Σαββατοκύριακο που για την επιχείρηση μου θα είναι έτσι και αλλιώς με μεγάλη πληρότητα μέχρι της 27/1 να γνωρίζουμε που θα γίνει η πανελλήνια.

ΟΚ.
Παρατείνεται λοιπόν η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων κατά δύο μέρες, δηλ. μέχρι και την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.
Ὁ Λυγκηστίδος, Πελαγονίας καί Νοτίου Αἵμου, Ἀλέξανδρος
Άβαταρ μέλους
xionopatriarxis
 
Δημοσιεύσεις: 851
Εγγραφή: Τετ 06 Απρ 2011, 20:33
Τοποθεσία: Snowland

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό teddyk » Κυρ 12 Ιαν 2014, 15:43

οκ ....ευχαριστώ παιδιά!!

Τεό
[b][i][color=#0000BF]Ted Kalyvas-Derdemezis[/color]
[/i][/b][color=#0000FF]Athens-Kifissia-290m[/color]

[i][color=#FF0040]http://www.cyclogenesis.gr/kifissia , http://weatherace.blogspot.com/[/color][/i]
Άβαταρ μέλους
teddyk
 
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: Σάβ 08 Οκτ 2011, 18:26
Τοποθεσία: Athens-Kifissia

Re: Πανελλήνια Συνάντηση 2014

Δημοσίευσηαπό teddyk » Κυρ 12 Ιαν 2014, 20:59

Πανελλήνια συνάντηση στην Ελάτη- Περτούλι Τρικάλων.

Ο λόγος που λέω να ξανα πάμε στην Ελάτη είναι ότι έχουμε ξανα πάει και γνωρίζουμε όλοι το πόσο όμορφα και «ζεστά» είναι, από τιμές αρκετά λογικές αν σκεφτείτε ότι η Ελάτη είναι η Αράχωβα του Βορά - και το ποιο σημαντικό για όλους ότι βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της χώρας με εύκολη πρόσβαση από όλες τις περιοχές της Βορείου Κεντρικής Δυτικής και Νοτίου Ελλάδος.Η Ελάτη ή Τύρνα είναι ορεινό χωριό της Δημοτικής Ενότητας Αιθήκων του Δήμου Πύλης στο Νομό Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, σε απόσταση 32 χλμ από την πόλη των Τρικάλων. Το χωριό είναι χτισμένo αμφιθεατρικά μέσα σε δάσος από έλατα, σε ύψος 920 μ., στο όρος Κερκέτιο (Κόζιακας). Ο μόνιμος πληθυσμός της Ελάτης με την απογραφή του 2011 ήταν 445 άτομα συνολικά στους 6 συνοικισμούς του χωριού: Άγιος Γεώργιος 15, Βλατανέοι 0, Βλάχα 0, Ελάτη 406, Λιπιότα 3 και Ξυλοχώριον 21. Ο πραγματικός πληθυσμός της Ελάτης σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ήταν 952 κάτοικοι.
Αναφορές σχετικά με την χρονολογία ίδρυσης δεν υπάρχουν αλλά, σύμφωνα με την παράδοση, κατοικήθηκε λίγα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Αυτό μαρτυρούν και τα διάφορα Βυζαντινά ευρήματα. Η σημερινή θέση του χωριού είναι νέα. Το χωριό, πριν το 1943, βρισκόταν δυτικότερα και προς το ποτάμι. Το χρόνο αυτό κάηκε από τούς Γερμανούς.
Η Ελάτη βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου και γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Έχει τουριστική κίνηση όλο το χρόνο.

Ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας, βρίσκεται στο νομό Τρικάλων.
Είναι γνωστό για τα 2 χωριά, Ελάτη και Περτούλι (927μ και 1159μ υψόμετρο αντίστοιχα) αλλά και για το Νεραιδοχώρι (1200 μέτρα). Πέρα από τα 3 αυτά χωριά, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, βρίσκεται η Καλαμπάκα. Μικρή και όμορφη πόλη, με φόντο τα Μετέωρα!


ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Από Αθήνα ο Ε-75 έως Λαμία, μετά ο Ε-65 μέσω Δομοκού για Καρδίτσα και Τρίκαλα. Πριν από την πόλη, είναι ο νέος περιφερειακός που παρακάμπτει τα Τρίκαλα (υπάρχουν πινακίδες ‘’Πύλη’’ – ‘’Περτούλι’’). Στρίψτε αριστερά και θα βγείτε στον επαρχιακό Νο 30 Τρίκαλα – Πύλη). Στο τέλος του να πάτε αριστερά προς Πύλη, Ελάτη, σύνολο 360 χλμ.
Από Θεσσαλονίκη Ε-75 έως Λάρισα όπου στην έξοδο Γ, θα στρίψετε δεξιά. Οδηγήστε στην παράκαμψη της πόλης μέχρι να βγείτε στον κεντρικό Ε-92 (Λαρίσης - Τρικάλων) που οδηγεί στα Τρίκαλα. Λίγο πριν την είσοδο στην πόλη υπάρχει διασταύρωση με τον περιφερειακό και πινακίδες Πύλη – Περτούλι, σύνολο έως Ελάτη 241 χλμ.
Από Θεσσαλονίκη Ε-75 έως την είσοδο στην οδό. Κατόπιν Βέροια – Κοζάνη – Γρεβενά (έξοδος προς Καλαμπάκα). Από Γρεβενά θα βγείτε σε 59 χλμ. στο Μουργκάνι όπου θα στρίψετε δεξιά στην παλιά Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων. Στα 200 μέτρα θα δείτε βενζινάδικο και πινακίδες προς περιοχή Ασπροποτάμου. Ακολουθήστε τις περνώντας μέσα από τον οικισμό Χάνι Μουργκάνι. Σύντομα θα δείτε τις πινακίδες προς Χρυσομηλιά – Περτούλι – Ελάτη, σύνολο 272 χλμ.

Απόσταση Ιωάννινα - Ελάτη
Απόσταση: 135 χιλιόμετρα (χλμ)
Διάρκεια ταξιδιού: 2 ώρες 16 λεπτά
http://vresapostasi.gr/απόσταση/Ιωάννινα/Ελάτη


Σε κάθε περίπτωση θα περάσετε από την κωμόπολη Πύλη το μεγαλύτερο εμπορικό - διαμετακομιστικό κέντρο για μεγάλο τμήμα του ορεινού χώρου Τρικάλων. Από εκεί η διαδρομή ανηφορίζει προς την Ελάτη, περνώντας την πρώτη διασταύρωση που οδηγεί στο Ροποτό. Ο φαρδύς ασφαλτοστρωμένος δρόμος περνά τη δεύτερη διασταύρωση προς Στουρναρέικα, Μεσοχώρα, Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας, ξεγλιστρώντας μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με πολλά πλατάνια, και ανείπωτη θέα στο ποτάμι. Οι κορυφές των βουνών αρχίζουν να ξεχωρίζουν ενώ αχνοφαίνονται τα χωριά Αγ. Προκόπιος, Καλόγεροι, Βροντερό, παρασύροντας τον οδηγό που καλύπτει τα δώδεκα χιλιόμετρα σαν να ήταν μόνο ένα, φτάνοντας στην παραδεισένια, στεφανωμένη το ελατόδασος του Κόζιακα, Ελάτη (Τύρνα).

Αθήνα – Ελάτη : 357 χλμ
Αθήνα – Περτούλι : 371 χλμ
Πάτρα – Ελάτη : 335 χλμ
Πάτρα – Περτούλι : 349 χλμ
Λάρισα – Ελάτη : 94 χλμ
Λάρισα – Περτούλι : 108 χλμ
Θεσσαλονίκη – Ελάτη : 246 χλμ
Θεσσαλονίκη – Περτούλι 260 χλμ

Σιδηροδρομικώς (ΟΣΕ) και μέσω ΚΤΕΛ μέχρι τα Τρίκαλα και από εκεί με ΚΤΕΛ μέχρι την Ελάτη-Περτούλι. Για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ μέχρι
την Ελάτη :Τηλέφωνο ΚΤΕΛ Τρικάλων στην Αθήνα: 210.8311434

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΚΤΕΛ Τρικάλων (ΤΡΙΚΑΛΑ) 24310 - 73130-73131-73132
ΚΤΕΛ Τρικάλων (ΑΘΗΝΑ) 210 - 8311434
ΚΤΕΛ Τρικάλων (ΙΩΝΝΙΝΑ) 26510 - 26404
ΚΤΕΛ Τρικάλων (ΠΑΤΡΑ)2610 - 272246
ΚΤΕΛ Τρικάλων (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 2310 - 517517
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24310 - 23652
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24310 - 27301
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 24310 - 31269
Γραφείο Τουρισμού δ. Τρικάλων 24310 - 77769


Αστυνομία Ελάτης: +30 24340 71222
Αστυνομία Περτουλίου: +30 24340 91210
Κέντρο Υγείας Πύλης: +30 24340 22870
Αστυνομία Πύλης: +30 24340 22201
Χιονοδρομικό Περτούλι: +30 24340-91385

http://elatipertouli.touristikosodigos. ... p?page=map


Τόπος Διαμονής:

ΔΙΑΜΟΝΗ
Γενικά για τη διαμονή υπάρχουν δεκάδες καταλύματα ,ξενώνες και ξενοδοχεία. Τιμές υπάρχουν αρκετές από 50 μέχρι 150 ευρώ. Εγω σας δίνω μερικά λινκς ενδεικτικά από ξενοδοχεία που ήρθα σε επαφή. Τις τιμές που παραθέτω είναι αποκλειστικά για εμάς και θα πρέπει να αναφέρεται όταν τους καλέσετε για να κλείσετε τα δωμάτια ότι είστε από την ένωση ερασιτ. Μετεω/λόγων.

.

Γιαμάνδες Hotel: 50 ευρώ/δίκλινο με πρωινό
60ευρώ/τρίκλινο με πρωινό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: κος.Χρήστος. 24340 -71749(50)
Το ξενοδοχείο βρίσκεται 100μ από το κέντρο της Ελάτης, χτισμένο σε μια εξαιρετική τοποθεσία δίπλα σε ένα μικρό δάσος.(ενδείκνυται γα ζευγάρια από τη στιγμή που τα περισσότερα δωμάτια είναι με διπλά κρεβάτια).

Ξενοδοχείο Παπαναστασσίου: 50ευρω/δικλινο με πρωινό (25ευρω/άτομο)
Έχει στη διάθεσή του 10 δωμάτια δίκλινα με μονά κρεβάτια και 4 τετράκλινα με μονά κρεβάτια.
Το Hotel Papanastasiou βρίσκεται στην Ελάτη, 32χλμ. από τα Τρίκαλα. Στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει παραδοσιακή ταβέρνα, ένα ατμοσφαιρικό μπαρ και μία ηλιόλουστη αίθουσα πρωινού. Διατίθεται επίσης εξωτερική πισίνα. (αν έχει ζέστη μας βλέπω αντί για σκι να κάνουμε μπάνιο κ βουτιές…χαχαχα)! Επίσης έχει δωρεάν wifi και πάρκινγκ για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24340-71280 κος. Δημήτρης Παπαναστασσίου.

Ξενώνας «Λιγκέρι»
Ελάτη Τρικάλων
Αποτελείται από 13 δωμάτια, δίκλινα και τρίκλινα εκ των οποίων τα έξι διαθέτουν τζάκι και από αυτά τα 3 είναι σουίτες. Τιμή 60ευρώ με πρωινό/δίκλινο για 1 διανυκτέρευση και 50ευρω/δίκλινο με πρωινό για 2 διανυκτερεύσεις.
Τηλ.: 24340 71454
Fax: 24340 71380
E-mail: info@ligerihotel.gr
Υπεύθυνος: Σταύρος και Έφη Τσιμπώνη

ΚΡΟΥΠΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
Τηλ. 2434 071312, Fax 2434 071774
http://www.kroupi.gr/

ΜΠΡΙΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ –ΞΕΝΩΝΑΣ (50 ευρώ/δίκλινο με πρωινό)
Τηλ.24340-71427 6977-684256
http://www.greekviews.com/hotels/hotel. ... C0447D715F

ΤΣΙΜΠΩΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΣΙΜΠΩΝΗ (60ευρώ το δικλινο με πρωινό για 1 διανυκτέρευση αλλιώς για 2 διαν. 55ευρώ με το πρωινό).
Τηλ: 24340 71422 - 71300
http://www.arhontiko-tsimponi.gr/index. ... ID=568&lg=

ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ -ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ(υπεύθυν: ΣΥΡΓΚΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (55ευρω/δικλινο με πρωινό για 1 διανυκτέρευση αλλιώς 50ευρω/δίκλινο με 2 διανυκτερεύσεις) , (60 ευρώ/τρίκλινο με πρωινό).
Τηλ. Ξενώνα : 24340 71777 - 6946089645
http://www.mikriarktos.com.gr/

ΛΑΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ -ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
[ Τηλ. 24340 71223 [ Κιν. 6947 083243
http://www.touristorama.com/entryInfo.p ... uage=greek

ΖΑΧΟΣ-ΞΕΝΩΝΑΣ(Υπεύθυνος : Κωνσταντίνος Ζάχος)
Τηλ. 24340 71204
http://www.touristorama.com/entryInfo.p ... uage=greek

Ξενοδοχείο Ορεάδες
Σακελλάρης Παναγιώτης & Σακελλάρη Παρασκευή Ο.Ε.
Ελάτη Τρικάλων
Τηλ. 2434071233
Fax. 2434071232
http://www.oreadeselati.gr
email: hotel@oreadeselati.gr

Και τέλος το «ΞΥΛΙΝΟ ΧΩΡΙΟ» που βρίσκεται στο Λιβάδι Περτουλίου με 10 υπέροχα αυτόνομα ξύλινα σπιτάκια για λουξ καταστάσεις!
Είναι των 4αρων ατόμων με κόστος μαζί με το πρωινό και τα ξύλα για το τζάκι….160ευρώ!
Τηλ. Επικοινωνίας: 2432300370

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Επέλεξα μετά από μεγάλη προσπάθεια και πολλά τηλεφωνήματα τον Νιαβή στο Νεραιδοχώρι.
Η αίθουσα είναι μεγάλη και θα μπορούμε να μαζευτούμε από το πρωί εκεί να πιούμε καφέ να συζητήσουμε να κάνουμε τις παρουσιάσεις μας με άνεση και χωρίς άλλους πάνω από το κεφάλι μας.
Κατά τις 15.00 που θα έχουμε τελειώσει πιστεύω θα μπορούμε να φάμε στον ίδιο χώρο με ελάχιστη κατανάλωση κατ’ άτομο τα 12ευρώ χωρίς ποτά.
Αυτό περιλαμβάνει 1 σαλάτα 2-3 ορεκτικά και κυρίως πιάτο (της ώρας ) /4 άτομα.
Όποιος θέλει να φάει κυνήγι η τιμή θα είναι πιο πάνω.
Για τη συνέχεια της ημέρας ,η Ελάτη το Περτούλι διαθέτουν πολλά μαγαζάκια όμορφα, με ποικίλη μουσική, και ποικίλα εδέσματα -από καφέ και γλυκά μέχρι φαγητό ποτό-μπορούμε εκει τότε είτε όλοι μαζί είτε ανά παρέες να πάμε όπου θέλουμε. ΔΕΝ είναι δεσμευτικό το βραδινό του Σαββάτου. Ο καθένας όπως επιθυμεί!!!! Για την επόμενη μέρα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 καθότι είναι ελεύθερη μέρα λόγω αναχώρησης των περισσοτέρων θα μπορούσε να οργανωθεί επιτόπου μία εκδρομή ή δραστηριότητα στις γύρω περιοχές αναλόγως βέβαια καιρού επιτρέποντος!
Επίσης...ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Ο Τ Ι βάζει ο νους σας και οτι μπορείτε να φανταστείτε από τα κοινά (σκι, ορειβασία κλπ.) μέχρι και βόλτες με τα άλογα που υπάρχουν στα Λιβάδια Περτουλίου. Μάλιστα στην Ελάτη υπάρχει και κατάστημα για ενοικίαση Εξοπλισμού και οργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων.
Αυτό που μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση στο μέρος είναι η αυτονομία τους (δικά τους εκχιονιστικά κλπ.) και το υψηλό επίπεδο συνεννόησης
μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό ότι μπορεί να είσαι ο μόνος ξένος στο χωριό μία καθημερινή και τα πάντα είναι ανοιχτά και φωταγωγημένα.
Αυτό αποτελεί μία μεταξύ τους συμφωνία που την εφαρμόζουν από το 1990 και μετά και έχει αποφέρει καρπούς.

Για ό,τι άλλο χρειαστείτε μη διστάσετε να μου πείτε.
Να στε όλοι καλά…..
ΚΑΛΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΧΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ…..!!!ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!
ΘΑ ΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΑ……ΕΛΑΤΕ!!!
ΖΗΤΩ Η 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!


ΦΙΛΙΑ….ΤΕΟ

p.s. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Γιώργο τον Γκουρνέλο και τον Πάνο Ζέρβα για την βοήθειά τους!
η Βασσιλόπητα θα ειναι μία δική μου χορηγία στην λίστα μας.
[b][i][color=#0000BF]Ted Kalyvas-Derdemezis[/color]
[/i][/b][color=#0000FF]Athens-Kifissia-290m[/color]

[i][color=#FF0040]http://www.cyclogenesis.gr/kifissia , http://weatherace.blogspot.com/[/color][/i]
Άβαταρ μέλους
teddyk
 
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: Σάβ 08 Οκτ 2011, 18:26
Τοποθεσία: Athens-Kifissia

Επόμενο

Επιστροφή στο Συναντήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron