Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Γενικές συζητήσεις για τον καιρό και το κλίμα!

Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό Nick Gkikas » Τρί 13 Ιαν 2015, 4:58

Αγαπητοί φίλοι,

Προτού γράψω οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να υπενθυμίσω οτι έχουμε ήδη 13 Ιανουαρίου και σε 5 ημέρες, έως και την Κυριακή 18/1, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί προτάσεις για τον τόπο συνάντησής μας. Θα ήταν καλό, όποιος ή όποιοι έχουν τη διάθεση, να σπεύσουν λοιπόν, διότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος. viewtopic.php?f=3&t=1085
Σε διαφορετική περίπτωση, θα πάμε στην Ελάτη γι ακόμη μία φορά. Όχι οτι είναι άσχημο μέρος, καθαρά προσωπική μου εντύπωση είναι οτι έχω περάσει τις καλύτερες μου στιγμές με τη λίστα μας εκεί, αλλά δεν θα θέλατε να αλλάξουμε λίγο παραστάσεις; :)

Περί Συλλόγου:
Η ιδέα της δημιουργίας Συλλόγου έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και πολλά χρόνια, είτε στις κεντρικές πανελλήνιες συναντήσεις μας, είτε σε άλλες μικρότερες. Η αλήθεια είναι οτι δεν είχε ποτέ διατυπωθεί καθαρά σαν θέμα συζήτησης, συνήθως ερχόταν στην κουβέντα όταν συζητούσαμε κάποιο άλλο ζήτημα, παρ'όλα αυτά, είναι κάτι που συζητιέται. Τον τελευταίο χρόνο όμως, η συζήτηση είναι πλέον πιο ζεστή και σίγουρα πιο συγκεκριμένη.

Θέλω λοιπόν εν όψει Πανελλήνιας, να καταθέσω τις σκέψεις μου σε σχέση με αυτό και να ξεκινήσει μία συζήτηση μεταξύ μας, ώστε να λειτουργήσει προπαρασκευαστικά για την συζήτηση στην Πανελλήνια. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιο άλλο θέμα συζήτησης, προτείνω να είναι το κεντρικό. Καθώς οι πανελλήνιες έχουν και αποφασιστικό χαρακτήρα, έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε για κάτι τέτοιο, αρκεί, να έχει προχωρήσει η κουβέντα ήδη διαδικτυακά και να έχουμε όλοι την ευκαιρία να το σκεφτούμε και να διαμορφώσουμε ως ένα βαθμό μία άποψη. Αν δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και δεν τοποθετηθεί ένας επαρκής αριθμός ανθρώπων διαδικτυακά, θα προτιμούσα να μην πάρουμε καμία απόφαση, διότι θα είναι βιαστική.

Ξεκινώντας, θεωρώ πως, κάποια πράγματα προκειμένου να συμβούν, πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη συγκυρία: Η ιδέα ίδρυσης ενός συλλόγου από εμάς, δεν είναι κακή ιδέα, αλλά δεν συνέβη κιόλας. Ο λόγος είναι διότι δεν υπήρχε η πραγματική ανάγκη, τουλάχιστον από πολλούς ώστε να γίνει κάτι τέτοιο. Οι περισσότερες ιδέες τέθηκαν στη βάση της ίδρυσης ενός συλλογου ερασιτεχνών μετεωρολόγων μάλιστα, κάτι που νομίζω δεν αφορά άμεσα την hellasweather, διότι η hellasweather πρόκειται για κοινότητα φίλων του καιρού, δηλαδή κάτι σαφώς πιο ευρύ. Για να επιστρέψω όμως στο προηγούμενο (περί συγκυρίας), θεωρώ πως ήρθαν τα πράγματα έτσι, που η αφορμή πλέον είναι μπροστά μας και έχει δημιουργηθεί από εμάς τους ίδιους:
Έχουμε ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 (έκτακτη συνάντηση Χαροκοπείου) σχεδιάσει πολύ συγκεκριμένα το πώς θέλουμε να είναι η πλατφόρμα που μας φιλοξενεί. Αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε την πλατφόρμα με δικά μας μέσα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Οπότε, εφαρμόζοντας την απόφαση που είχαμε πάρει, ξεκινήσαμε τη διαδικασία ανάθεσης σε τρίτους. Το πρώτο βήμα είναι η κατάθεση προσφορών. Κατόπιν δικής μου έρευνας έχουμε από τις 25 Απριλίου του 2014 μία προσφορά από την εταιρία internetikos το ποσό της οποίας ανέρχεται στα 6370€ στο λογισμικό και ένα επιπλέον ποσό για συντήρηση λογισμικού και φιλοξενία server.
Το συμπέρασμα είναι οτι, τουλάχιστον 9 μήνες τώρα, έχουμε ιδέα για το ποσό που απαιτείται, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Φτάνουμε λοιπόν στο κρίσιμο σημείο, το οποίο αποτελεί και την αφορμή: Πώς θα μαζευτούν αυτά τα χρήματα και από ποιούς;
Προσωπικά βλέπω 2 λύσεις:
1. Θεωρούμε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που φυσικά θα ανήκει και στη διαχειριστική ομάδα, ο οποίος θα παίξει το ρόλο του ταμία. Καταθέτουν τα μέλη της λίστας, όσοι θέλουν, ένα ποσό και ταυτόχρονα βάζουμε ένα donation στη σελίδα μας, ώστε οποιοσδήποτε άλλους, να μπορεί να συνεισφέρει, έως ότου μαζευτούν τα χρήματα. Δεν έχω όμως καμία απολύτως ιδέα ποιός είναι ο νόμιμος τρόπος για να πραγματοποιηθεί αυτό και να μην υπάρξουν προβλήματα.
2. Ιδρύουμε ένα νομικό πρόσωπο με ΑΦΜ, καταστατικό, έδρα κλπ. Δεν γνωρίζω κάτι άλλο πέραν του συλλόγου, Αλέξανδρε υπάρχουν εναλλακτικές; Ωστόσο, όποιο κι αν είνια αυτό το νομικό πρόσωπο, αναλαμβάνει να μαζέψει το ποσό και πλέον ως νομικό πρόσωπο να πληρώσει την εταιρία και να υλοποιηθεί το έργο.

Όπως προφανώς καταλαβαίνετε, είμαι υπέρ της 2ης λύσης και θα ήθελα να το συζητήσουμε πλέον ανοιχτά. Πιο συγκεκριμένα είμαι υπέρ της ίδρυσης συλλόγου φίλων του καιρού, με στόχο την συντήρηση της ιστοσελίδας της hellasweather, την διοργάνωση εκδηλώσεων και την ενεργή αλληλεπίδραση με όλους τους φορείς με αντικείμενο την μετεωρολογία, τον καιρό και ευρύτερα το περιβάλλον.

Θεωρώ πως, ο σύλλογος δεν είναι απλώς μια ανάγκη για να λυθεί ένα οικονομικό ζήτημα αλλά η ωρίμανση της ίδιας της ιδέας της hellasweather, πλέον και στην πράξη. Από την άλλη, δημιουργεί θέσεις ευθύνης για όλα τα μέλη που ενδιαφέρονται και συμμετέχουν με ενεργό τρόπο σε αυτήν την κοινότητα. Είναι ίσως η θετικότερη εξέλιξη και θα μας συσπειρώσει γυρω από έναν κοινό σκοπό, κάτι που νομίζω πολλοί από εμάς έχουμε και ανάγκη.

Αυτό, είναι και η γενική ιδέα που θέλω να καταθέσω. Δεν υπεισέρχομαι σε τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες, καθώς είναι πράγματα που μπορούν να συζητηθούν και στην πορεία. Νομίζω πως εάν υπάρχει διάθεση για κάτι τέτοιο, μπορούμε να συζητήσουμε πλέον και τη σχέση αυτού του συλλόγου με την ίδια την κοινότητα της hellasweather, τυπικά δηλαδή για όλους όσους έχουν κάνει εγγραφή και είναι μέλη σε αυτό το forum αλλά παράλληλα δεν θέλουν να είναι ταυτόχρονα μέλη του συλλόγου. Αυτό θα μπορούσε άνετα να συμβεί. Αλλά εξ αρχής όμως τονίζω οτι είμαι κάθετος για το αντίθετο: Να υπάρχουν δηλαδή μέλη του συλλόγου, που να μην είναι μέλη της διαδικτυακής κοινότητας, διότι ειναι μοιραίο στη συνέχεια αυτά τα δύο να διαχωριστούν εντελώς και να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους...Θα πρέπει πάντα να προασπίσουμε την ίδια την ιδέα της hellasweather όπως την καλλιεργούμε όλα αυτά τα χρόνια και την αποδεικνύουμε και στην πράξη.
Ψάξε μονοπάτι απάτητο, απ τα βλέφαρα διώξε τον ύπνο,
Φιλα τους προδότες σου στο δείπνο, χάραξε πορεία για το Άρρητο....
Άβαταρ μέλους
Nick Gkikas
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1683
Εγγραφή: Τρί 22 Μαρ 2011, 1:11
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής 150μ και Ζάρακες Ευβοίας 160μ

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό Μeteoser-K.Hatz » Τρί 13 Ιαν 2015, 6:23

Kαλημέρα σε όλες και σε όλους , μετά την ανάγνωση των σκεψεων σου Νίκο θελω να πω 2 πραγματάκια . Δεν γνωρίζω την οικονομική κατάσταση της καθεμιας και του καθενός αλλά θεωρώ ότι πολλά από τα μέλη της λίστας διανύουν δύσκολες οικονομικές κατάστασεις και παλεύουν για βασικά βιοποριστικά ζητήματα . Γι'αυτόν κυρίως το λόγο νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερη προσοχή κάθε άνοιγμα αυτήν τη στιγμή που μπορεί να δημιουργήσει θέματα-προβλήματα μεταξύ των μελών . Καλό είναι να γίνει μια συζήτηση στην πανελλήνια όμως φοβάμαι το πιθανό σενάριο της άμεσης απόφασης και της δημιουργίας εντάσεων και τριβών μέσα σε ένα διάστημα στο οποίο η λίστα προσπαθεί να βρει την ηρεμία και τη γαλήνη που της αξίζει . Προσωπικά δεν θέλω να δω νέες εντονες διαφωνίες και περαιτέρω αποχωρήσεις μελών , αρκετά υπέφερε η λίστα .
Περιμένω και τις σκέψεις των υπολοίπων , που ισως διώξουν τις φοβίες . Είναι ιδέα που θέλει χρόνο, μεγάλη συζήτηση και ωρίμανση!!!!!!!!!!!! Φιλικά Νίκο !!! Να είστε καλά !!

* Εύχομαι ηρεμία και ανασύνταξη των δυνάμεων για τη λίστα που το τελευταίο διάστημα δείχνει προσπάθεια και δέχεται στήριξη από πολλά μέλη .
Τελευταία επεξεργασία από Μeteoser-K.Hatz και Δευτ 19 Ιαν 2015, 8:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Κωστής Χ.
Σέρρες 34μ.


http://meteoserres.gr/blog
Άβαταρ μέλους
Μeteoser-K.Hatz
 
Δημοσιεύσεις: 357
Εγγραφή: Σάβ 10 Σεπ 2011, 3:15
Τοποθεσία: Σέρρες

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό teddyk » Τρί 13 Ιαν 2015, 14:31

Καταρχήν μπραβο στο Νίκο που ξεκίνησε αυτό το θέμα γιατι πιστευω ότι ήρθε η ώρα να δούμε το τί θα κάνουμε με τη Λίστα μας.
Κωστή δεν υπάρχει πρόβλημα πιστεύω ούτε θα υπάρξει κάποιο τέτοιο έτσι όπως το έχουμε ήδη σκεφτει κ με τον Νίκο και το έχω συζητήσει κ εγω διεξοδικά.
Θα μας έλυνε πολλά θέματα που έχουμε και θα γινόταν και πιο επίσημο.

Όλοι είμαστε εδω να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για το μέλλον της Λίστας μας.

Φιλιά σε όλους,
Τεό
[b][i][color=#0000BF]Ted Kalyvas-Derdemezis[/color]
[/i][/b][color=#0000FF]Athens-Kifissia-290m[/color]

[i][color=#FF0040]http://www.cyclogenesis.gr/kifissia , http://weatherace.blogspot.com/[/color][/i]
Άβαταρ μέλους
teddyk
 
Δημοσιεύσεις: 199
Εγγραφή: Σάβ 08 Οκτ 2011, 18:26
Τοποθεσία: Athens-Kifissia

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό xionias81 » Τρί 20 Ιαν 2015, 1:13

Χαιρετώ τη παρέα. Εννοείται πως συμφωνώ με την ίδρυση συλλόγου, όπως και αν λέγεται αυτός (θα τα βρούμε στο όνομα), αφού ήμουν απο αυτούς που είχαν προτείνει γραπτά και προφορικά την ίδρυση του. Είναι σημαντικό βέβαια να συζητηθεί και το καταστατικό του. Επ' ευκαιρία ρίχνω και μια (προχωρημένη) ιδέα στο τραπέζι: τι θα λέγατε αντί για ένα πανελλήνιο σύλλογο, να ιδρυθούν πολλοί τοπικοί και παράλληλα μια πανελλήνια ομοσπονδία αυτών; Ελπίζω πάντως το γενικότερο θέμα να συζητηθεί εκτενέστερα τόσο εδώ μέσα όσο και στην πανελλήνια συνάντηση, στην οποία μαλλον δεν θα μπορέσω να έρθω.
Αχιλλέας Θεοχάρης (Γέρακας-Γαργηττός,260μ)
xionias81
 
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: Παρ 10 Ιουν 2011, 12:04
Τοποθεσία: ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό christosz » Κυρ 08 Μαρ 2015, 0:27

Παρά την αρχική μου επιφυλακτικότητα τείνω να πιστεύω και εγώ οτι είναι ένα βήμα που πρέπει να το κάνουμε. Σε αυτό βοήθησε φυσικά και το βίντεο της συνάντησης που παρακολούθησα, όπου ακούστηκαν αρκετά από τα πλεονεκτήματα που θα έχουμε. Θα έλεγα ότι είναι μια "λογική" εξέλιξη του χώρου αυτού.
Αυτό που θα ήθελα είναι αν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες δυσκολίες ή προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν από αυτό, να διατυπωθούν εδώ στη συζήτηση ούτως ωστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Επίσης αν γίνετε ποια θα είναι τα πρώτα βήματα (πχ αρχικά έξοδα, καταστατικό, εκλογές...)
Χρήστος
Άγιοι Αναργυροι
Άβαταρ μέλους
christosz
 
Δημοσιεύσεις: 565
Εγγραφή: Τετ 26 Οκτ 2011, 13:15
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό vits » Κυρ 08 Μαρ 2015, 13:46

Χρήστο αυτές τις διαδικασίες τις σκεφτόμουνα κι εγώ και γι' αυτό στο βίντεο είπα "με τρομάζουν οι διαδικασίες". Με τη συζήτηση που έγινε είπαμε να φτιάξουμε ένα καταστατικό ή να βρούμε ένα και να το τροποποιήσουμε. Οσον αφορά τα πρώτα έξοδα τα δικαστικά για τη δημιουργία του συλλόγου, που κι αυτό είναι ένα θέμα μη αμελητέο, ο Αλέξης είπε ότι θα χρειαστούν περίπου 500€, από τα οποία τα μισά υπάρχουν ήδη, όπως μας είπε ο Νίκος, από το Φώτη τον Παναγιωτόπουλο. Αυτό που θυμάμαι εγώ όταν δημιουργήσαμε έναν δικό μας σύλλογο στη δουλειά, όσοι υπογράψουν το καταστατικό και γίνουν τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μοιράζονται τα δικαστικά έξοδα, οπότε όσα περισσότερα μέλη θα είμαστε στην αρχή τόσο καλύτερα, για την αναλογία της συμμετοχής. Στη συνέχεια βέβαια θα υπάρχει η ετήσια συνδρομή που και πάλι δεν θα είναι μεγάλη. Τώρα για τις εκλογές κλπ θα το καθορίσουμε στο καταστατικό, κατόπιν κουβέντας που θα κάνουμε και εδώ.
Κώστας Βίτσιος, Μαρούσι, 236μ. καιιιιιι Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vits
 
Δημοσιεύσεις: 613
Εγγραφή: Τετ 08 Ιουν 2011, 18:07
Τοποθεσία: Αττική

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό Konstantinos » Κυρ 08 Μαρ 2015, 18:27

Γνώμη μου είναι, εκτός από τη συζήτηση στον διαδικτυακό χώρο, να υπάρξουν συναντήσεις τύπου "καφέ" ώστε να δοθεί η ευκαιρία για συμμετοχή και σε όσους δεν παρεβρέθηκαν στην πανελλήνια. Η προσωπική επαφή δεν αντικαθίσταται με κάνενα άλλο μέσο.
Κωνσταντίνος, Πάτημα Χαλανδρίου (246m)
Αθήνα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: Δευτ 13 Ιουν 2011, 17:00
Τοποθεσία: Πάτημα Χαλανδρίου (246m)

Προσχέδιο καταστατικού ίδρυσης συλλόγου / θέμα συζήτησης

Δημοσίευσηαπό Nick Gkikas » Τρί 16 Φεβ 2016, 17:23

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

Εν όψει πανελλήνιας, νομίζω πως είναι η καταλληλότερη στιγμή να κοινοποιήσω το προσχέδιο του καταστατικού του μελλοντικού συλλόγου φίλων του καιρού και της μετεωρολογίας, ο οποίος θα φέρει το όνομα της κοινότητάς μας.
Δεν πρόκειται απλά για ένα νομικό κείμενο, αλλά για κάτι πολύ ουσιαστικότερο, το οποίο όσοι έχετε το ενδιαφέρον για ένα τέτοιο γεγονός, πρέπει να το διαβάσετε.
Προτού περάσω στο τεχνικό κομμάτι της υπόθεσης αυτής, θέλω να εστιάσω σε κάποια ουσιαστικά ζητήματα, που ορίζουν το γενικό πλαίσιο:

Όπως με άλλα λόγια είπα και στην τελευταία συνάντησή μας στο καφέ Ριζάρη, η ίδρυση ενός συλλόγου είναι μια αναγκαιότητα, που προέκυψε στο σταυροδρόμι πολλών άλλων εξελίξεων και αναγκών. Κατ'αρχήν, ο μετεώκοσμος στη χώρα μας είναι πολυπληθέστατος και δυστυχώς, για πολλούς λόγους που δεν είναι ανάγκη να αναλύσω τώρα, έχει αποτύχει να οργανωθεί σε μια επίσημη μορφή. Το όφελος για κάτι τέτοιο είναι πολλαπλασιαστικό για τον καθένα που συμμετέχει αλλά και για το κοινό καλό και νομίζω πως το αντιλαμβάνονται όλοι. Εκτός από το γενικό πλαίσιο, επιπροσθέτως και όσον αφορά τα δικά μας, η ίδια η εξέλιξή μας έχει περιέλθει σε τέλμα, τόσο τεχνικά όσο και επί της ουσίας. Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και η αργή ανανέωση των δικών μας μελών, ευθύνονται μεταξύ άλλων για την κατάσταση. Προσωπική ευθύνη φέρουμε όλοι και φυσικά και ο γράφων. Αν εξαιρέσουμε αυτήν την άσχημη κατάσταση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι είμαστε εξοπλισμένοι με πολύ σημαντικές παρακαταθήκες: Είμαστε μέλη και ενεργά κομμάτια της παλαιότερης μετεωρολογικής κοινότητας, με πολύ πλούσιο (και ανεκμετάλλευτο) αρχείο αλλά και με τεράστια συλλογική εμπειρία σε ζητήματα διαχείρισης, αυτο-διαχείρισης αλλά και άλλα που αφορούν το πλαίσιο της επικοινωνίας και των συζητήσεών μας. Ιδιαίτερα όσον αφορά το τελευταίο, η τελευταία μας παρακαταθήκη ήταν η απόφαση αλλαγής της πλατφόρμας συζητήσεων, με την κατασκευή ενός πρωτοποριακού λογισμικού, απλού στη σύλληψη και τη λειτουργία, αλλά ιδιαίτερα εύχρηστου και αποτελεσματικού στην πράξη, το οποίο με τον τρόπο του θα ενσωματώνει όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες του σήμερα αλλά με γνώμονα πάντα την ουσιαστική επικοινωνία μας. Η πρότασή μας προέκυψε μέσα από εξαντλητικό διάλογο, στις 12/10/2013 στο Χαροκοπειο Πανεπιστήμιο και ψηφίστηκε σχεδόν παμψηφοί. Το πρόβλημα λοιπόν, μετατίθεται πλέον στην υλοποίηση αυτής της κοινά αποδεκτής πρότασης. Η υλοποίησή της είναι κοστολογημένη ενδεικτικά, βάσει προσφοράς και προκειμένου να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε, έστω και σε ένα βασικό στάδιο, θα πρέπει να οργανωθούμε σε μια νομική μορφή, δηλαδή σε σωματείο/σύλλογο ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε οικονομικά και χωρίς προβλήματα κάθε είδους. Έτσι όπως συγκλίνουν αυτές οι αναγκαιότητες, καταλαβαίνετε όλοι οτι εμείς, ως μέλη της hellasweather επιφορτιζόμαστε, εάν όντως το επιθυμήσουμε, στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού και τοποθετούμε ξανά την κοινότητά μας στο επίκεντρο των εξελίξεων στην μετεωρολογία στην Ελλάδα. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοί όλοι, είτε ανήκουν στην hellasweather είτε όχι , όπως πάντα ήταν, διότι ο σκοπός μας ήταν και είναι ενωτικός. Αυτό θα επιδιώξουμε και τώρα, αλλά στην πράξη. Χωρίς να πλατιάζω άλλο, αυτό που θέλω να δω είναι την λίστα μας ξανά στο προσκήνιο, ενωτική έχοντας πλέον για χορηγό της, την στιβαρή παρουσία ενός συλλόγου, ο οποίος θα μπορέσει να οργανώσει πολλές εξωστρεφείς δραστηριότητες, ιδέες υπάρχουν. Για να συμβεί αυτό, δεν αρκεί η προσπάθεια κανενός διαχεριστή, ούτε μεμονωμένες πρωτοβουλίες. Χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων, στο πλαίσιο ενός συλλόγου που θα αφορά όλον τον μετεώκοσμο πλέον. Αυτός, είναι κατ'εμέ ο στόχος μας. Σε αυτό, θέλω κ εγώ προσωπικά να συμβάλλω.

Το προσχέδιο του καταστατικού που θα διαβάσετε, είναι ένα κείμενο που πήρα την πρωτοβουλία να ετοιμάσω και προσπαθώ ήδη από το καλοκαίρι. Με τη βοήθεια δικηγόρου, έχουμε καταλήξει σε αυτή τη μορφή. Το ουσιώδες δεν είναι τόσο η νομικές διατυπώσεις, αλλά το ποιά σχέση διέπει το σύλλογο με το forum συζητήσεων. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι σκοποί του συλλόγου είναι ευρύτεροι εκτός από την ίδια την συντήρηση της κοινότητάς μας. Ποιά είναι η σχέση των μελών με τα δύο; Θα μιλήσω ευθέως: Προτείνω οτι όποιος είναι μέλος του συλλόγου, συνεπάγεται με τροπο αυτονόητο οτι θα είναι και μέλος της κοινότητάς μας ενώ, όποιος είναι μέλος της hellasweather δεν υποχρεούται να ειναι μέλος του συλλόγου. Η κοινότητα είναι ανοιχτή, αλλά αναγκαστικά τα μέλη που δεν επιθυμούν να είναι μέλη του συλλόγου και δεν συμμετέχουν στην συντήρησή της, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που θ'αναπτυχθούν. Δεν πρόκειται για διάκριση, αλλά για μια αυτονόητη κατάσταση. Εξάλλου, την βασική ιδέα των συζητήσεων, με ενιαία ροή και κατηγοριοποίηση "απο πισω", θα έχουν το προνόμιο να την απολαμβάνουν όλοι και δωρεάν, διοτι οπως ειπαμε η κοινότητα ειναι ανοιχτή.
Τα επιμέρους της σχέσης του συλλόγου με την κοινότητα, το πώς ορίζονται οι διαχειριστές, το ποιές οι δραστηριότητες και τα λοιπά, περιγράφονται στο κείμενο που παραθέτω.

Το κείμενο έχει ανέβει στα google docs και σε αυτό έχουν πρόσβαση όλοι, ανεξαιρέτως, ώστε να πραγματοποιήσουν σχόλια και επισημάνσεις. Είναι αρκετά εύκολο να κάνει κανείς ένα σχόλιο μέσα εκεί και καλό θα ήταν να το κάνει επώνυμα. Εκτός αυτού όμως, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται εδώ , τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας, σε σχέση με όσα ανέφερα ή και σε σχέση με οτιδήποτε άλλο θεωρεί ο καθένας. Τεχνικές προτάσεις επί του προσχεδίου λοιπόν να γινονται στο google docs και γενικότερη συζήτηση εδώ. Σκοπός είναι, μέχρι την πανελλήνια να καταλήξουμε κάπου, ώστε να αποφασιστει το τελικό κείμενο και να προχωρήσουμε στα διαδικαστικά για τη δημοσιοποίησή τους, τις υπογραφές και την ιδρυτική πράξη.

Όπως καταλαβαίνετε, η διαδικασία είναι εξ'αρχής συμμετοχική, δημοκρατική και ευρεία όπως ακριβώς έχουμε κάνει με οτιδηποτε μας αφορά όλους! Για να είναι όμως και στην πράξη, απαιτεί τη συμμετοχή όσων περισσοτερων γινεται. Οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες και πέραν αυτών, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως απαίτηση "εκ των υστέρων".

Παραθέτω λοιπόν το προσχέδιο:
https://docs.google.com/document/d/1t6l ... sp=sharing

Επιτυχημένη πανελλήνια να ευχηθώ και καλή μας αρχή!
Νίκος Γκίκας
Ψάξε μονοπάτι απάτητο, απ τα βλέφαρα διώξε τον ύπνο,
Φιλα τους προδότες σου στο δείπνο, χάραξε πορεία για το Άρρητο....
Άβαταρ μέλους
Nick Gkikas
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1683
Εγγραφή: Τρί 22 Μαρ 2011, 1:11
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής 150μ και Ζάρακες Ευβοίας 160μ

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό Konstantinos » Πέμ 18 Φεβ 2016, 20:51

Θα συζητήσουμε κι από κοντά την πρόταση αυτή, για την ώρα θα υπογραμμίσω την αναγκαιότητα οράματος ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ενός οράματος που θα συμπληρώσει ή και ξεπεράσει τα στενά όρια της παρατήρησης του καιρού.
Είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν οι απόψεις μέσω του γραπτού λόγου - με τα όποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του.

Τα περισσότερα στη Ζαρούχλα...

Καλή συνέχεια.
Κωνσταντίνος, Πάτημα Χαλανδρίου (246m)
Αθήνα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: Δευτ 13 Ιουν 2011, 17:00
Τοποθεσία: Πάτημα Χαλανδρίου (246m)

Re: Σκέψεις για ίδρυση συλλόγου

Δημοσίευσηαπό nNoe » Δευτ 22 Φεβ 2016, 13:15

To σημαντικότερο,οπως αναφέρει και ο Νίκος είναι η σχέση του συλλόγου,με την ίδια την hellasweather.

Ενα σημειο που θελω να εστιασω.
Ουσιαστικά καλούνται φίλοι του καιρού,να γίνουν μέλη ενός συλλόγου,που ένας απο τους στόχους του,ειναι η στηριξη της Hellasweather.gr
Φίλοι,που ήδη είναι σ άλλους χώρους,έχουν μια παράλληλη πορεία στον "μετεο-κόσμο',φίλοι που είτε έχουν ήδη γνωρίσει την hellasweather,είτε οχι.
Οι αποφάσεις που παίρνει λοιπόν η hellasweather ,ειναι αυτές που θα καλείται να παίρνει υπόψιν του ο σύλλογος,μιας και τα μέλη του συλλόγου
θα καλούνται να στηρίζουν την hellasweather.

Για οσους ειναι ηδη μελη της hellasweather,η προοπτικη δημιουργιας ενος τετοιου συλλόγου ,ειναι θετικη.Ομως ,ποκύπτει ένα θέμα,η μπορεί εν δυνάμει να προκύπτει ένα θέμα,που έχει σχέση με αυτό ακριβώς και αφορά τους φίλους που ΔΕΝ ειναι μέλη της hellasweather,τα οποία θα γίνονται συμφωνα με την προταση μέλη της Hellasweather,μιας και η αιτηση θα γινεται στην Hellasweather. gr.Για πoιο λόγο ,κάποιος που δεν είναι μέλος της Hellaseather να είναι μέλος ενός συλλόγου που μέσα στους στόχους του,ειναι η στήριξη και η σύμπλευση με την hellasweather ?


Σ αυτό το σημείο ,θέλω να παραθέσω μερικά βίντεο,για να θυμηθούμε μερικά πράγματα ,και να ενημερωθούν και όσοι δεν εχουν γνώση γτιαυτά.
Ειναι τα βίντεο απο την Πανελλήνια στην Καστανιά,που αποφασίσαμε να αφήσουμε την yahoo,και τα βίντεο απο το Χαροκοποπειο,που αποφασίσαμε
συγκΕκριμένα πράγματα αναφορικά με την hellasweather και την ιστοσελίδα της,την οποία ιστοσελίδα,ο σύλλογος θα βοηθήσει να αναπτυχθει και να λειτουργήσει,
σύμφωνα με τις αποφάσεις μας.

KAΣΤΑΝΙΑ (2011)ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ (2013)

*nNoe*

http://armenistis87b.blogspot.com/

"Ιn Hellasweather,we trust"
Άβαταρ μέλους
nNoe
 
Δημοσιεύσεις: 2071
Εγγραφή: Τετ 30 Μαρ 2011, 8:17
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ(ΚΥΨΕΛΗ)

Επόμενο

Επιστροφή στο Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες

cron