ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Αρχείο Συναντήσεων της HellasWeather (Πανελλήνιες κ.α.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό xionopatriarxis » Δευτ 14 Δεκ 2015, 17:59

Μπαίνοντας στο χειμώνα (η πραγματική έλευση του οποίου παραμένει ακόμα ζητούμενο) προχωράμε, όπως κάθε χρόνο, στην οργάνωση της ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης της HELLASWEATHER. Δεδομένου ότι η Συνάντηση διεξάγεται ετησίως το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, η 15η Πανελλήνια Συνάντηση θα λάβει χώρα το ΠΣΚ 26-27-28 Φεβρουαρίου 2016, με κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου. Η Συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της λίστας και την υλοποίηση μιας σειράς αποφάσεων που έχουν ληφθεί (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα και θα έχουμε την ευκαιρία για αρκετή συζήτηση στο μεσοδιάστημα).

Παρακάτω τίθεται το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και επιχειρείται η η εξειδίκευση των λεπτομερειών που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους υποψήφιους διοργανωτές κατά την προετοιμασία των προτάσεων. Σημειώνεται ότι, κατόπιν σχετικής απόφασης που ελήφθη κατά την Πανελλήνια του 2014, ήδη από πέρσι συμπεριλαμβάνεται πάντοτε και η Ελάτη στις επιλογές (ψηφοφορία) για τον τόπο διεξαγωγής της Πανελλήνιας (χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη πρόταση).

15η Πανελλήνια Συνάντηση Hellasweather
Ημερομηνία διεξαγωγής :arrow: Π-Σ-Κ 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016
Κατάθεση προτάσεων :arrow: έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016
Παρουσίαση/συζήτηση/βελτιώσεις προτάσεων :arrow: 18 έως 23 Ιανουαρίου 2016
Ψηφοφορία :arrow: 24 Ιανουαρίου έως και 31 Ιανουαρίου 2016

Σχετικά με τις προτάσεις και το πρόγραμμα
Οι προτάσεις για τον τόπο διεξαγωγής της συνάντησης μπορούν να κατατεθούν από οποιοδήποτε μέλος έχει πλήρη δικαιώματα χρήσης του forum και λαμβάνονται υπόψη αν συμπεριλαμβάνονται πολλαπλές επιλογές για χώρους διαμονής (ξενοδοχεία-ξενώνες/τιμές για μία ή για δύο διανυκτερεύσεις) και σίτισης (ταβέρνες, εστιατόρια κλπ), εάν συμπεριλαμβάνεται μέρος/αίθουσα για τη διεξαγωγή μεγάλης συζήτησης ή και παρουσιάσεων και εάν το μέρος καλύπτεται από τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και προσεγγίζεται εύκολα, χωρίς μεγάλο ρίσκο σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Ως γνωστόν, η κυρίως συνάντηση γίνεται το Σάββατο το πρωί, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται κουβέντα για τα κοινά μας ενδιαφέροντα, δηλαδή το εξής ένα: τον καιρό, καθώς και συζήτηση για θέματα της λίστας. Ευκταίο να γίνουν και παρουσιάσεις, προβολές, κ.λ.π.. Επίσης γίνεται η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας και ακολουθεί γεύμα (συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, στον ίδιο χώρο). Το βράδυ της ίδιας μέρας παραδοσιακά γίνεται κρασοκοψιδοκατάνυξη συνοδεία ζωντανής μουσικής εφόσον υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Την Κυριακή το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό και τα μέλη είτε ακολουθούν την προτεινόμενη από τον διοργανωτή δραστηριότητα (αξιοθέατα περιοχής, κ.λπ.), είτε ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, η περιοχή να προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες και να καλύπτει τις ανάγκες για μια ευχάριστη απόδραση το Σαββατοκύριακο. Στις προτάσεις επομένως, εκτός από επιλογές για διαμονή/σίτιση, θα πρέπει να γίνεται αναφορά στη δυνατότητα εξασφάλισης χώρων για τις ομαδικές δραστηριότητες, δηλαδή (α) για τη συζήτηση και για τις τυχόν παρουσιάσεις, (β) για το φαγητό (β1) το μεσημέρι και (β2)το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και (γ) για τις εναλλακτικές δραστηριότητες για την Κυριακή το πρωί.

Αν και είναι αυτονόητο, πρέπον είναι να αποφευχθεί η κατάθεση προτάσεων που θα είναι οριακές από άποψη προϋποθέσεων, ώστε να μην βρεθεί κανείς στη δύσκολη θέση να επιχειρηματολογεί για το αν πληρούνται ή δεν πληρούνται τα κριτήρια.

Ελπίζω και φέτος να τα καταφέρουμε να βρεθούμε μαζί, παλιοί και νέοι φίλοι, για να διασκεδάσουμε και να συζητήσουμε για τον καιρό, για τη "λίστα", αλλά και για το Σύλλογο που είναι στα σκαριά!

Καλό χειμώνα, καλές γιορτές και με το καλό να ανταμώσουμε στην 15η Πανελλήνια Συνάντηση!!!
Ὁ Λυγκηστίδος, Πελαγονίας καί Νοτίου Αἵμου, Ἀλέξανδρος
Άβαταρ μέλους
xionopatriarxis
 
Δημοσιεύσεις: 851
Εγγραφή: Τετ 06 Απρ 2011, 20:33
Τοποθεσία: Snowland

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ 2016: Πρόταση για Ζαρούχλα Αχαΐας/Λίμνη Τσιβλού

Δημοσίευσηαπό xionopatriarxis » Δευτ 18 Ιαν 2016, 1:54

Πριν από λίγο έλαβα την παρακάτω πρόταση για την Πανελλήνια Συνάντηση από τον Χρήστο Ηλιόπουλο, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την επιμέλεια της πρότασης και τον χρόνο που αφιέρωσε! Κατά τις επόμενες μέρες και μέχρι την 23/01/2016 θα γίνει η σχετική συζήτηση και θα δοθούν λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.

Πανελλήνια συνάντηση στη Ζαρούχλα Αχαΐας!

Η Ζαρούχλα είναι ορεινό χωριό, έδρα ομώνυμης κοινότητας, της άλλοτε Επαρχίας Καλαβρύτων, του νομού Αχαΐας. Πρόκειται για ένα από τα Κλουκινοχώρια. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.037 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές των Αροανίων κοντά στα όρια με το νομό Κορινθίας και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αχαΐας. Ο οικισμός της Ζαρούχλας αποτελεί ορεινό θέρετρο και διαθέτει αρκετούς ξενώνες και ταβέρνες. Απέχει 35 χιλιόμετρα από την Ακράτα και 110 χλμ. ΝΑ της Πάτρας. Πολύ κοντά στον οικισμό βρίσκεται η λίμνη Τσιβλού. Στην απογραφή του 2011 ο οικισμός βρέθηκε να έχει πληθυσμό 94 κατοίκους.

Η Λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στον Νομό Αχαΐας και στον Χελμό (Αροάνια Όρη) σε υψόμετρο 800 μέτρα. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1913 όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα. Γύρω και κοντά στη λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα και Ζαρούχλα. Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός το οποίο καταπόντισε μερικώς μετά την κατολίσθηση. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου.

Η εκδρομή στην περιοχή δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς επίσκεψη στα Καλάβρυτα, που θα μπορούσε να γίνει την τελευταία μέρα (Κυριακή πρωί) πριν την αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Τα Καλάβρυτα είναι χτισμένα στις πλαγιές των Αροανίων (Χελμός), σε υψόμετρο 735 μέτρων, και αποτελούν πόλο έλξης τουριστών κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο καθώς διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα λόγω κυρίως του χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται εκεί. Αξιόλογους προορισμούς στην περιοχή των Καλαβρύτων αποτελούν επίσης τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, το πλατανόδασος των πηγών Αροανίου ποταμού στο Πλανητέρο, όπως επίσης το Σπήλαιο των Λιμνών κοντά στο χωριό Καστριά Αχαΐας και το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού που το διασχίζει ο περίφημος οδοντωτός σιδηρόδρομος.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Από Αθήνα διασχίζεις την Εθνικη οδο Αθηνων –Πατρων προς Πατρα και μετα από 140χλμ βγαίνουμε από την Ολυμπία Οδό από τον κόμβο της Ακράτας και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε με κατεύθυνση τη λίμνη Τσιβλού, τα Κλουκινοχώρια και τη Ζαρούχλα.
Περίπου στα 24 χλμ. από την εθνική οδό συναντούμε διασταύρωση προς τη λίμνη Τσιβλού. Συνεχιζουμε τον δρομο, σε λίγο άλλες πινακίδες προς αριστερά για τα χωριά Χαλκιάνικα, Βουνάκι και Αγ.Βαρβάρα, εμείς παίρνουμε τον δρομο δεξια για Ζαρουχλα. Έχοντας διανύσει 36 χλμ. από την παραλιακή εθνική και οδεύοντας στο τέλος της ελατοσκέπαστης ρεματιάς μας υποδέχεται η γραφική Ζαρούχλα, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της ορεινής Αχαΐας.

Από Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ενδείκνυται η επιλογή της Εγνατίας οδού μέχρι τα Ιωάννινα, εν συνεχεία της Ιόνιας οδού μέχρι την Πάτρα και ακολούθως της Πατρών-Κορίνθου μέχρι την Ακράτα, ακολουθώντας μετά την ίδια διαδρομή που αναφέρθηκε παραπάνω.

Αθήνα-Ζαρούχλα :arrow: https://goo.gl/maps/1zZKgmqi1712
Θεσσαλονίκη-Ζαρούχλα :arrow: https://goo.gl/maps/6gswr8GjNRP2
Ζαρούχλα-Καλάβρυτα :arrow: https://goo.gl/maps/NBzVzvwqs5R2

ΔΙΑΜΟΝΗ
Γενικά για τη διαμονή δυσκολεύτηκα πολύ να βρω προσιτές τιμές με πρωινό για αυτό το λόγο τα ξενοδοχεία που προτείνω είναι μόνο 4. Τιμές υπάρχουν από 50 μέχρι 100 ευρώ. Εγώ σας δίνω μερικά liks ενδεικτικά από ξενοδοχεία που ήρθα σε επαφή. Τις τιμές που παραθέτω είναι αποκλειστικά για εμάς και θα πρέπει να αναφέρεται όταν τους καλέσετε για να κλείσετε τα δωμάτια ότι είστε από την ένωση ερασιτ. Μετεω/λόγων, Hellasweather. Επίσης πρέπει το κλείσιμο των δωματίων να γίνει μέχρι της 12/2/2016.

:arrow: Ξενοδοχείο Στης Έλενας. Διαθέτει 10 δωμάτια με κεντρική θέρμανση, μπάνιο και TV. Στους κοινόχρηστους χώρους περιλαμβάνονται το καφέ μπαρ, η αίθουσα πρωινού και ο παιδότοπος. Τηλ. 2696035083, 2696035084 & 6946595433. ΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥ : 55 ευρώ με πρωινό.
Link: http://www.zarouchla.com/index.php/el/% ... E%BB%CE%B1

:arrow: Ο Πύργος της Ζαρούχλας. Πέτρινος τριώροφος μεσαιωνικός πύργος με παράθυρα-πολεμίστρες. Στο ισόγειο καθιστικό με τζάκι, βιβλιοθήκη και ηχοσύστημα, αλλά και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία, όπου σερβίρεται και το πρωινό. Στους δύο ορόφους τέσσερα συνολικά δωμάτια λιτά και απέριττα και με παραδοσιακές πινελιές. Τηλ. 2696033934, 2106439488 & 6972092005. TIMH ΔΙΚΛΙΝΟΥ 70 ΕΥΡΩ με πρωινό, ΤΙΜΗ ΤΡΙΚΛΙΝΟΥ 80 ευρώ με πρωινό και ΤΙΜΗ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟΥ 90 ευρώ με πρωινό.
Link : http://pyrgoszarouhlas.gr/rooms/

:arrow: Ξενώνας Πρωτόπαπα. Καινούριος πέτρινος ξενώνας που διαθέτει 6 δωμάτια με αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, τηλεόραση με το πρωινό σου. Τηλ. 6972893437 ΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥ 70 ευρω και 75 με τζάκι.
Link : http://www.zarouhla.gr/index.html

:arrow: Ξενοδοχείο Αροάνια
TIMH ΔΙΚΛΙΝΟΥ 80 ευρώ με πρωινό
Link : http://www.aroania-hotel.gr/

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Λεπτομέρειες για τον χώρο που θα φιλοξενήσει την κεντρική εκδήλωση, εντός των ημερών!

ΕΣΤΙΑΣΗ: Υπάρχουν πολλαπλές επιλογές εστίασης (βλ. links στο τέλος)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ : Επίσκεψη στην Λίμνη Τσιβλού, Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Η βρύση της Γκόλφως, κ.ά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ
Link : http://partetavouna.blogspot.gr/2010/01 ... st_26.html
Link : http://www.zarouchla.gr/
Ὁ Λυγκηστίδος, Πελαγονίας καί Νοτίου Αἵμου, Ἀλέξανδρος
Άβαταρ μέλους
xionopatriarxis
 
Δημοσιεύσεις: 851
Εγγραφή: Τετ 06 Απρ 2011, 20:33
Τοποθεσία: Snowland

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό Konstantinos » Πέμ 21 Ιαν 2016, 14:51

Η πρόταση για Ζαρούχλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Έχω πάει πολλές φορές στην ευρύτερη περιοχή και αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος...
Κωνσταντίνος, Πάτημα Χαλανδρίου (246m)
Αθήνα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: Δευτ 13 Ιουν 2011, 17:00
Τοποθεσία: Πάτημα Χαλανδρίου (246m)

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό taximer » Παρ 22 Ιαν 2016, 22:30

Konstantinos έγραψε:Η πρόταση για Ζαρούχλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Έχω πάει πολλές φορές στην ευρύτερη περιοχή και αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος...


Δηλώνω παρόν ως είθισται!
Χαίρομαι να δω άτομα από τα παλιά, όπως ο Κωνσταντίνος.
Την καλησπέρα μου!
Ταξιάρχης, Βόλος
taximer
 
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: Δευτ 13 Ιουν 2011, 22:58
Τοποθεσία: Μαγνησία, Βόλος

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό MeteoRio_nek » Σάβ 23 Ιαν 2016, 19:19

taximer έγραψε:
Konstantinos έγραψε:Η πρόταση για Ζαρούχλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Έχω πάει πολλές φορές στην ευρύτερη περιοχή και αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος...


Δηλώνω παρόν ως είθισται!
Χαίρομαι να δω άτομα από τα παλιά, όπως ο Κωνσταντίνος.
Την καλησπέρα μου!


Πανέμορφο μέρος!
Δηλώνω "παρών"κι εγώ!
Άβαταρ μέλους
MeteoRio_nek
 
Δημοσιεύσεις: 826
Εγγραφή: Τρί 21 Ιουν 2011, 0:36
Τοποθεσία: Ρίο- Αχαΐας

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό xristos iliopoulos » Κυρ 24 Ιαν 2016, 11:07

Εύχομαι η πρόταση μου να ψηφιστεί απο τα μέλη της λίστας μας διοτι πραγματικά η Πελοπονησσος ειναι απο τα ελάχιστα μέρη που μεσα σε 20-30 λεπτά μπορεις να βρεθείς σε υψομετρο 1100 μέτρων απο την θάλασσα !!Φυσικα το μέρος που εχω προτείνει εχει και την Λίμνη Τσιβλου μια απο τις ελάχιστες λίμνες σε τέτοιο υψομετρο !
Γαλοτα ισθμια κορινθιας 51 μ. υψομετρο
xristos iliopoulos
 
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Παρ 18 Νοέμ 2011, 15:31
Τοποθεσία: Κορινθία

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό Konstantinos » Κυρ 24 Ιαν 2016, 11:15

xristos iliopoulos έγραψε:Εύχομαι η πρόταση μου να ψηφιστεί απο τα μέλη της λίστας μας διοτι πραγματικά η Πελοπονησσος ειναι απο τα ελάχιστα μέρη που μεσα σε 20-30 λεπτά μπορεις να βρεθείς σε υψομετρο 1100 μέτρων απο την θάλασσα !!Φυσικα το μέρος που εχω προτείνει εχει και την Λίμνη Τσιβλου μια απο τις ελάχιστες λίμνες σε τέτοιο υψομετρο !

Συμπληρώνω Χρήστο ότι τα Κλουκινοχώρια τα οποία βρίσκονται ανάμεσα σε λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα είναι απαράμιλλης ομορφιάς καθώς είναι χτισμένα κάτω από την επιβλητική ορθοπλαγιά της Νεραϊδόραχης...
Κωνσταντίνος, Πάτημα Χαλανδρίου (246m)
Αθήνα
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
 
Δημοσιεύσεις: 1277
Εγγραφή: Δευτ 13 Ιουν 2011, 17:00
Τοποθεσία: Πάτημα Χαλανδρίου (246m)

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό christosz » Κυρ 24 Ιαν 2016, 13:26

Ευχαριστούμε για την πρόταση Χρήστο. Το μέρος λίγο που το κοιταξα φαίνεται πολύ όμορφο.

Ίσως βέβαια να μην πάρω μέρος στην ψηφοφορία μιας και μάλλον θα ανέβω μόνο για το κυρίως μέρος της συνάντηση, οπότε θα αφήσω τους υπόλοιπους που θα διανυκτερεύσουν να αποφασίσουν.

Καλή μας αντάμωση!!
Χρήστος
Άγιοι Αναργυροι
Άβαταρ μέλους
christosz
 
Δημοσιεύσεις: 565
Εγγραφή: Τετ 26 Οκτ 2011, 13:15
Τοποθεσία: Άγιοι Ανάργυροι

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό Corsair » Κυρ 24 Ιαν 2016, 18:19

Καλησπέρα κι από μένα!
Ελα μωρέ!
Εχω ξαναπάει...
Μπά...
δεεεε θάρθω...!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΕικόναΓιώργος Διακάκης
http://www.youtube.com/watch?v=L61pU9TYOrs
Άβαταρ μέλους
Corsair
 
Δημοσιεύσεις: 217
Εγγραφή: Πέμ 07 Απρ 2011, 6:47
Τοποθεσία: Δροσιά Ανθηδώνος,Χαλκίδα - Τανάγρα

Re: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2016

Δημοσίευσηαπό taximer » Δευτ 25 Ιαν 2016, 22:37

Corsair έγραψε:Καλησπέρα κι από μένα!
Ελα μωρέ!
Εχω ξαναπάει...
Μπά...
δεεεε θάρθω...!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Σε πιστέψαμε!
Εσύ είσαι ικανός να μείνεις μια βδομάδα εκεί πάνω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:


Υγ: Όχι ότι εγώ πάω πίσω!!!!!
Ταξιάρχης, Βόλος
taximer
 
Δημοσιεύσεις: 137
Εγγραφή: Δευτ 13 Ιουν 2011, 22:58
Τοποθεσία: Μαγνησία, Βόλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Συναντήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron