Προγνώσεις μελών, ΜΜΕ & Nowcast

Γενικές συζητήσεις για τον καιρό και το κλίμα!

Έκτακτο Δελτίο!

Δημοσίευσηαπό g.thunder » Πέμ 14 Μαρ 2013, 11:10

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα ξεκίνησε κατά την διάρκεια της οποίας έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, παροδικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, έντονα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές, θυελλώδεις Νοτιάδες εντάσεως μέχρι 9Bf επικρατούν στα πελάγη μεταφέροντας σημαντικές ποσότητες κονιορτού από την Βόρεια Αφρική κυρίως προς την Νότια και Ανατολική Ελλάδα!

Σας αντιγράφω το έκτακτο Δελτίο όπως εκδόθηκε εχτές το βράδυ στο Inmeteo.gr!
http://www.inmeteo.gr/weather/special-n ... fainomenon


Έκτακτο Δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων
έκδοση: 13/3/2013/20:00

Οργάνωμένο σύστημα χαμηλών πιέσεων συνοδευόμενο από έντονη μετωπική δραστηριότητα και καλή υποστήριξη σε όλες τις τροποσφαιρικές στάθμες, κινείται βαθυνόμενο από την περιοχή της Ιταλίας προς την Αδριατική Θάλασσα και τα Βαλκάνια, και αναμένεται να επηρεάσει την Ελλάδα με ψυχρό μέτωπο και δευτερεύουσες διαταραχές κατά την διάρκεια του τριημέρου: Πέμπτη - Σάββατο, δίνοντας αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στις περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας όπου η διάβαση των διαταραχών θα συνδυαστεί με αυξημένες τιμές υγρασίας και αστάθειας και παροδικά φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές. Η έντονη βαροβαθμίδα που δημιουργείται αναμένεται να οδηγήσει σε πνοή θυελλωδών ανέμων Νότιας - Δυτικής συνιστώσας κατά την διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής, οι οποίοι θα μεταφέρουν αξιόλογες ποσότητες κονιορτού (λεπτής σκόνης) από την περιοχή της Σαχάρας προς την Νότια και Ανατολική Ελλάδα. Με την απομάκρυνση του συστήματος Ανατολικά κατά την διάρκεια της Παρασκευής και την στροφή των ανέμων σε Δυτικούς - Βόρειους αναμένεται έντονη ψυχρή μεταφορά από την περιοχή των Βαλκανίων προς την Ελλάδα!

Γενικά χαρακτηριστικά
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά την διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής στην Δυτικά, και Βόρεια Ελλάδα, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Κατά την διάρκεια της Παρασκευής τα εντονότερα φαινόμενα θα εστιαστούν στα νησιά του Ιονίου, την Δυτική Πελοπόννησο, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές και κατά την διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θράκης. Επικράτηση θυελλωδών Νοτιάδων στα Πελάγη κατά την διάρκεια της Πέμπτης με τάση στροφής του σε Δυτικούς - Νοτιοδυτικούς από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά.. Κατακόρυφη πτώση από την πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της Παρασκευής!

Αναλυτικά η Ελλάδα αναμένεται να επηρεαστεί ως εξής:
-Στo Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά Ελλάδα, την Δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια της Πέμπτης. Έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης. Συνέχιση των έντονων φαινομένων κατά την διάρκεια της Παρασκευής με τάση εξασθένισης στην Ανατολική Μακεδόνία, την Θράκη και την Ήπειρο, και εν συνεχεία στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου (h>400m), κατά την διάρκεια της Παρασκευής και τμημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (h>200m) από το βράδυ της Παρασκευής.
-Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
-Στις Κυκλάδες, το Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την νύχτα της Παρασκευής και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
-Στις υπόλοιπες περιοχές: Με εξαίρεση την Μακεδονία και τμήματα της Θεσσαλίας όπου τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της Πέμπτης θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, αναμένονται παροδικές βροχές και καταιγίδες μικρής, γενικά, διάρκειας.
-Χιονοπτώσεις: Αναμένονται κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, (μέχρι τα 0m), τμήματα του Βόρειου Αιγαίου (h>400m), και κατά την διάρκεια της νύχτας, προς την Κυριακή, σε περιοχές της Εύβοιας, της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής (h>400m). Οι χιονοπτώσεις ενδεχομένως να είναι αξιόλογες στην Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τα ορεινά τμήματα της Εύβοιας.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.inmeteo.gr/weather/weather-f ... ou-attikis

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης, μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.inmeteo.gr/weather/weather-f ... ssalonikis

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για το Τριήμερο της "Καθαρής Δευτέρας", μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.inmeteo.gr/weather/weather-f ... s-deuteras

Αναλυτικές προγνώσεις για την περιοχή που σας ενδιαφέρει σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μοντέλου WRF, μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.inmeteo.gr/local-forecasts

Αναλυτικούς χάρτες καιρού Ευρώπης, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ελλάδας και επιμέρους περιοχών σύμφωνα με το WRFglobal και το WRF, μπορείτε να δείτε εδώ - απαιτείται εγγραφή η οποία είναι δωρεάν - ενδεχομένως το email ενεργοποίησης να καταταχθεί στα "spam":
http://www.inmeteo.gr/login?returnUrl=% ... lized-maps

Απεικόνιση ηλεκτρικών εκκενώσεων και παρατηρήσεις καιρού από αεροδρόμια, μπορείτε να δείτε εδώ - ανανέωση ανά ώρα
http://www.inmeteo.gr/weather-notes

Μια υπέροχη μέρα σε όλους!!!
:)
g.thunder
 
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: Τρί 21 Ιουν 2011, 18:11
Τοποθεσία: Papagou, Attiki 190m

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Jason » Πέμ 14 Μαρ 2013, 14:13

Καλησπέρα και στην ομάδα!

Επειδή λογικά αρκετός κόσμος θα κάνει τις τελευταίες ίσως χειμερινές εξορμήσεις τους ,καλό είναι να έχει και μια εικόνα του καιρού τις επόμενες μέρες και γενικά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρα μας ,για όσους τα τιμήσουν καθώς σιγά σιγά τελειώνει η σεζόν σε κάποια χιονοδρομικά κέντρα .
O Kαιρός το τριήμερο (Σαββατοκύριακο+Καθαρά Δευτέρα 16-18/3/2013) στα χιονοδρομικά κέντρα ..http://dionysos-weather.gr/xionodrom...centers_greece
Jason
 
Δημοσιεύσεις: 169
Εγγραφή: Κυρ 20 Νοέμ 2011, 21:57

Videoπρόγνωση καιρού για το Τριήμερο!

Δημοσίευσηαπό g.thunder » Πέμ 14 Μαρ 2013, 22:20

Αν 1 εικόνα = 1000 λέξεις,
τότε σε ένα video...

http://www.inmeteo.gr/weather/weather-f ... -kdeuteras

Καλό βράδυ σε όλους!!!
g.thunder
 
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: Τρί 21 Ιουν 2011, 18:11
Τοποθεσία: Papagou, Attiki 190m

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό giorgio » Παρ 15 Μαρ 2013, 1:40

Ο Μάρτιος κρύβει για τους λάτρες του χιονιού και του κρύου μια τελευταία έκπληξη. Από την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο και από τα βορειοδυτικά θα μπει στη χώρα μας μία ισχυρή trough στα 500 hPa με γεωδυναμικά ύψη κάτω από 5400 gpm και θερμοκρασίες περίπου -30 βαθμούς Κελσίου. Στα 850 hPa μετά από πολύ καιρό τα γεωδυναμικά ύψη θα πέσουν κάτω από τα 1400 gpm και η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -7 βαθμούς Κελσίου. Οι μικρές τιμές και στα δύο ισοβαρικά επίπεδα θα εντοπιστούν στη βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο και πιο νότια θα έχουμε την ισόθερμη των -5 να διέρχεται λίγο βορειότερα από την Αθήνα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η ισχυρή trough θα προκαλέσει θετική μεταφορά στροβιλισμού σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και ειδικά στα νότια, με απότελεσμα έντονα ανοδικά ρεύματα. Επίσης, στα 200 hPa ο αεροχείμαρρος παρουσίαζει ένα jet streak στα νότια, μια περιοχή ασθενών ταχυτήτων και έντονου στροβιλισμού στα νοτιοανατολικά και ένα πιο ήπιο jet streak στα ανατολικά. Η διάταξη αυτή ευνοεί τη σύγκλιση στην επιφάνεια του εκτεταμένου χαμηλού στην περιοχή της Τουρκίας και στη διατήρηση βαροβαθμίδας και βαροκλινικότητας πάνω από τη χώρα μας, προκαλώντας την ενεργοποίηση του Aegean snow effect. Οι γείτονες Τούρκοι θα έχουν πολύ περισσότερα χιόνια (Τυχερέ Σουλεϊμάν). Επιπλέον, η αρνητική μεταφορά πάχους λόγω διαφοράς φάσης ισοπαχών 500-1000 hPa και ισοβαρών στην επιφάνεια θα προκαλέσει ενίσχυση των κυκλογενετικών τάσεων ειδικά στη δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο. Σε συνδυασμό με τη μεταφορά υγρασίας και λανθάνουσας θερμότητας από τη σχετικά πιο ζεστή θάλασσα αναμένεται ο σχηματισμός μεγάλων cumulonimbus πάνω από τα δυτικά προσήνεμα της Πίνδου και αργότερα πάνω από το ανατολικό Αιγαίο με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ολοένα ακόμα χαμηλότερα στα δυτικά και βόρεια, καθώς ο αέρας ανάμεσα στα 850 και 700 hPa θα είναι αρκετά κορεσμένος, λόγω οριζόντιας από νοτιότερα αλλά και κατακόρυφης μεταφοράς υγρασίας, με θερμοκρασίες από -4 έως -17 και έντονη δημιουργία χιονονιφάδων (-12 έως -17 μέγιστος ρυθμός). Η βόρεια Ελλάδα θα έχει πολλές λευκές περιοχές, κυρίως στα βορειοδυτικά και στη Θράκη.

Περνώντας η trough πάνω από τη χώρα, ενισχύεται η σπείρα Ekman πάνω από τα ανατολικά προσήνεμα, όπως στην Εύβοια, ανατολική Στερεά κτλ προκαλώντας τοπική ψυχρή μεταφορά, αλλά όχι τόσο ώστε να αποκοπούν οι ορογραφικές ανοδικές κινήσεις. Έτσι, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και χαμηλότερα στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής των Απόκρεων χιόνια θα πέσουν στα Υπερβόρεια προάστια, όπως Ιπποκράτειος Πολιτεία, Διόνυσος, Καπανδρίτι (>450-500μ), με αβέβαιαη τη χιονόστρωση. Χιονοχάλαζο αναμένεται και πιο χαμηλά, μαζί με βροχή, καθώς θα ξεκινάει από νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης σε επίπεδα πάνω από τα 700 hPa. Φαίνεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνι στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία, σε κάποια νησιά του Αιγαίου και σε περιοχές της Κρήτης.

Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουυν. Οπότε τα Καρναβάλια δε θα έχουν πρόβλημα στη διεξαγωγή τους. Το κρύο θα είναι τσουχτερό και στις περισσότερες περιοχές δε θα ξεπερνάει τους 10 βαθμούς. Το βράδυ κατά τόπους λόγω της ξαστεριάς και της σχετικής άπνοιας ο παγετός θα είναι ισχυρός με θερμοκρασίες κάτω από τους -2 βαθμούς, που τέτοια εποχή είναι ό,τι χειρότερο για τα περισσότερα δέντρα και φυτά.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με κάποιες συννεφιές και πιθανότητα βροχής στα δυτικά και κεντρικά το απόγευμα. Οι άνεμοι γενικώς νοτιάδες όχι πάνω από 6 μποφόρ, αλλά στο βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγάιο βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Οπότε ετοιμάστε τις καλούμπες, τις λαγάνες, το χαλβά, το χταποδάκι, τα τουρσιά κτλ.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

weather-science.blogspot.gr

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling
giorgio
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Πέμ 14 Φεβ 2013, 0:11
Τοποθεσία: Αττική

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Dimitris.Kabolis » Παρ 15 Μαρ 2013, 10:09

Καλημέρα σε όλους,

Χιονόνερο ή χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το Σάββατο. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής και νότιας νησωτικής χώρας. Άνεμοι το Σάββατο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί, την Κυριακή θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ και θα εξασθενήσουν και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 16-03-2013: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί στην βορειοδυτική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα. Νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς, της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, της κεντρικής Στερεάς και των δυτικότερων τμημάτων της ανατολικής Στερεάς με υψόμετρο >500μ. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και στα υπόλοιπα πελάγη από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα.
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αργά το βράδυ στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι νωρίς το πρωί ακόμα και μέσα στην πόλη. Ισχυρές κατά περιόδους χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το μεσημέρι. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Κυριακή 17-03-2013: Νεφώσεις στην προσήμενη κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική και Πιερία), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >300-500μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές - πυκνότερες στην κεντρική Στερεά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο μετά το μεσημέρι στα νότια.
Αττική: Ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Προγνωστικός χάρτης Αττικής: www.youweather.com/weather.php?cid=16
Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: www.youweather.com/weather.php?cid=2058
Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: www.youweather.com/weather.php?cid=154

Επόμενη βδομάδα:

Η επόμενη βδομάδα (18 έως 24 Μαρτίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας η οποία την Πέμπτη θα φτάσει τοπικά τους 21 βαθμούς Κελσίου. Μεταβολή του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδα.

Πηγή:YouWeather.com
Άβαταρ μέλους
Dimitris.Kabolis
 
Δημοσιεύσεις: 310
Εγγραφή: Παρ 04 Νοέμ 2011, 15:37
Τοποθεσία: Αττική

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Pavlosgrig » Παρ 15 Μαρ 2013, 12:30

Dimitris.Kabolis έγραψε:Καλημέρα σε όλους,
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι νωρίς το πρωί ακόμα και μέσα στην πόλη. Ισχυρές κατά περιόδους χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το μεσημέρι. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Πηγή:YouWeather.comΚαλημέρα σε όλους, καλημέρα Δημήτρη,

μακάρι να βγει η πρόβλεψη σου και να δούμε έστω και λίγες νιφάδες αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη, έτσι για την ...τιμή των όπλων του αισχρού φετινού χειμώνα. Προσωπικά όμως δεν βλέπω από που μπορεί να προκύψει έστω και ο παραμικρός υετός με τον βαρδάρη να πνέει σε όλα τα στρώματα της ατμόσφαιρας και να μην υπάρχει κάποιο νότιο ρεύμα στα ψηλά ώστε να μεταφέρει υγρασία από το Αιγαίο. Δηλαδή εγώ νομίζω ότι ο καιρός θα είναι ξηρός με σπασμένη συννεφιά και ο υετός θα απασχολεί περιοχές από ανατολική Χαλκιδική και ανατολικότερα. Γενικά "βλέπω" τον όποιο υετό να πέφτει απόψε τις πρώτες βραδινές ώρες με μορφή βροχής και έως τα μεσάνυχτα να έχει κάνει φτερά..

Διαφωνώ επίσης για το χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά της Ηπείρου. Εκτός του ότι για να χιονίσει στα πεδινά της Ηπείρου (όπου πεδινά εννοώ περιοχές κάτω των 250-300 μέτρων) χρειάζεται να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, αύριο βλέπω με το ζόρι να χιονίζει από τα 400-500 μέτρα και πάνω (ίσως τα Γιάννενα δηλαδή δουν κάτι ασθενές κι αυτό για πολύ λίγο, μιας κι ο υετός θα είναι στα τελευταία του.

Μακάρι όμως να βγει η πρόγνωσή σου!
Καλό μεσημέρι,
Παύλος
Pavlosgrig
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: Παρ 01 Ιούλ 2011, 14:29
Τοποθεσία: Άρτα

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό nektarios 1451 » Παρ 15 Μαρ 2013, 12:33

οτι χιονι ριξει στα βουνα εδω θα γινει με την πτωση της θερμοκρασιας που αναμενεται απο το βραδυ, αν γυρσει σε βορα θα τις κοψει τις βρχες οποτε καιτα χιονια δεν θα ειναι πολλα αλλα θα τα περιορισει στα ορεινα.
nektarios 1451
 
Δημοσιεύσεις: 1819
Εγγραφή: Τρί 25 Σεπ 2012, 16:56
Τοποθεσία: Αρτα

Ο καιρός του Τριημέρου!

Δημοσίευσηαπό g.thunder » Παρ 15 Μαρ 2013, 13:53

Συνοπτική πρόγνωση καιρού!

Άστατος καιρός αναμένεται το Σαββατοκύριακο με τα περισσότερα φαινόμενα να εστιάζονται στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, με τάση περιορισμού στο κεντρικό και Νότιο Αιγαίο κατά την διάρκεια της Κυριακής. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και Νότιας Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων και τα ορεινά τμήματα της Κρήτης! Επικράτηση Βορείων ανέμων και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας η οποία τις νυχτερινές ώρες αναμένεται να κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στους 0oC στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου και θα σημειωθεί παγετός! Με γενικά αίθριο καιρό η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής. Με αρκετές νεφώσεις αλλά χωρίς αξιόλογα φαινόμενα η Καθαρή Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές. Στην Δυτική Ελλάδα οι χαρταετοί θα απογειωθούν χάρη στον ιδανικών εντάσεων (3-5Βf) Νοτιά! Στις υπόλοιπες περιοχές όμως, θα χρειαστεί υπομονή μέχρι το μεσημέρι - απόγευμα για να "σπάσει" η άπνοια!


Αναλυτικές προβλέψεις καιρού, μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.inmeteo.gr/weather/weather-forecast

Αναλυτικές προγνώσεις για την περιοχή που σας ενδιαφέρει σύμφωνα με τα αποτελέσματα του μοντέλου WRF, μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.inmeteo.gr/local-forecasts

Αναλυτικούς χάρτες καιρού Ευρώπης, Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Ελλάδας και επιμέρους περιοχών σύμφωνα με το WRFglobal και το WRF, μπορείτε να δείτε εδώ - απαιτείται εγγραφή η οποία είναι δωρεάν - ενδεχομένως το email ενεργοποίησης να καταταχθεί στα "spam":
http://www.inmeteo.gr/login?returnUrl=% ... lized-maps

Απεικόνιση ηλεκτρικών εκκενώσεων και παρατηρήσεις καιρού από αεροδρόμια, μπορείτε να δείτε εδώ - ανανέωση ανά ώρα
http://www.inmeteo.gr/weather-notes

ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
g.thunder
 
Δημοσιεύσεις: 124
Εγγραφή: Τρί 21 Ιουν 2011, 18:11
Τοποθεσία: Papagou, Attiki 190m

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Jason » Παρ 15 Μαρ 2013, 14:14

Aναλυτική Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το τριήμερο 16-18/3/2013 http://dionysos-weather.gr/
O Kαιρός το τριήμερο (Σαββατοκύριακο+Καθαρά Δευτέρα 16-18/3/2013) στα χιονοδρομικά κέντρα http://dionysos-weather.gr/xionodromika ... ers_greece
Jason
 
Δημοσιεύσεις: 169
Εγγραφή: Κυρ 20 Νοέμ 2011, 21:57

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Dimitris.Kabolis » Κυρ 17 Μαρ 2013, 15:38

Καλησπέρα σε όλους,

ηλιοφάνεια με τοπικές πυκνότερες στα δυτικά. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Άνεμοι γενικά από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Καθαρά Δευτέρα 18-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης πυκνότερες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία και στην συνέχεια στην Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την κεντρική Στερεά, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργά το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει στην δυτική Κρήτη. Άνεμοι από ΑΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί, στο ΝΑ Αιγαίο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο, σημαντικότερη στην νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων αναμένεται αργα το απόγευμα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν τοπικά έως μέτριου και θερμοκρασία από 08 ως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ένταση των φαινομένων αναμένεται αργά το απόγευμα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον Χορτιάτη. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Πηγή: Youweather.com
Άβαταρ μέλους
Dimitris.Kabolis
 
Δημοσιεύσεις: 310
Εγγραφή: Παρ 04 Νοέμ 2011, 15:37
Τοποθεσία: Αττική

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες