Προγνώσεις μελών, ΜΜΕ & Nowcast

Γενικές συζητήσεις για τον καιρό και το κλίμα!

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Nick Gkikas » Τρί 20 Δεκ 2011, 17:10

Παραθέτω τη πρόγνωση του καιρου για την Αττική, όπως την εξεδωσα πριν λιγο στο kyklogenesis.gr:

Μετά από έναν νέο γύρο βροχοπτωσεων τη Τετάρτη και την Πέμπτη, χαμηλές θερμοκρασίες θα ενσκήψουν και στην Αττική, με χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Ακρως Χριστουγεννιάτικο το σκηνικό και με προοπτική συνέχισης αυτού του καιρού...

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αρχικά έως και αργά το μεσημέρι, θα υπάρχουν διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως σε μέσα και ανώτερα τροποσφαιρικά στρώματα, οι οποίες θα αρχίσουν γρήγορα να αυξάνονται και από το απόγευμα θα επικρατήσει πλήρης νεφοκάλυψη στο θόλο και θα εκδηλωθούν διάσπαρτοι όμβροι με τα φαινόμενα να γενικεύονται έως και την αλλαγή της ημέρας ενώ αναμένεται να εκδηλωθεί και καταιγίδα κυρίως στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα του νομού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς και οι άνεμοι από νότιες γενικά διευθύνσεις, έως και το μεσημέρι ασθενείς, αλλά στη συνέχεια θα αρχίσουν να ενισχύονται στρεφόμενοι σε ΝΝΑ και φτάνοντας το βράδυ στο Σαρωνικό, στον Ευβοικό και στα νότια και ανατολικά προάστια και τα 7 και ανά περίοδους 8 μποφώρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές του νομού θα πνέουν στα 5-6 και ανά περιόδους τα 7 μποφώρ. Προς την αλλαγή της ημέρας, συνίσταται προσοχή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αρχικά, μέσα στη νύχτα ο καιρός θα είναι βροχερός με κατά περιόδους έντονα φαινόμενα κυρίως σε κεντρικότερες και νοτιότερες περιοχές του νομού και αναμένεται και η εκδήλωση καταιγίδων. Στη συνέχεια, αργά τη νύχτα, νωρίς το πρωί και για λίγες ώρες στη συνέχεια, ο καιρός θα καταστεί άστατος χωρίς να λείψουν και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργά το πρωί και το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθούν εκ νέου βροχές, επίσης έντονες καθώς και καταιγίδες σε πολλές περιοχές του νομού, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί άστατος και πάλι και θα αρχίσει να βελτιώνεται στη συνέχεια. Λίγες νεφώσεις το βράδυ, αλλά και αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με το βράδυ της Τετάρτης.

Η θερμοκρασία αναμένεται τα ξημερώματα στους 12-13 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, για να βρεθεί στα ίδια περίπου επίπεδα το μεσημέρι, και στη συνέχεια να σημειώσει πτώση έως και την αλλαγή της ημέρας, στους 6 βαθμούς, και σε πολλές περιοχές των βορείων του νομού ακόμη χαμηλότερα, στους 3-5 βαθμούς.

Οι άνεμοι αρχικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα πνέουν από Ν διευθύνσεις κατά περιόδους έως και τα 5-6 μποφώρ σε πολλές περιοχές του νομού, και στα θαλάσσια τμήματα έως και τα 7 μποφώρ, αλλά στη συνέχεια μέσα στο πρωί θα αρχίσουν να εξασθενούν και από το μεσημέρι το ρεύμα γενικά θα είναι ασθενές πνέοντας από Δ διευθύνσεις. Μονο όσον αφορά τα δυτικότερα του νομού, οι εντάσεις του θα είναι έως μέτριες.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Λίγες νεφώσεις και αισθητό κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξαστεριά ως επί το πλείστον. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα εμφανιστούν νεφώσεις, οι οποιες στη συνέχεια, μέσα στο πρωί, θα αρχίσουν να πυκνώνουν και αναμένονται βροχές, αρχικά στα βορειότερα τμήματα του νομού, όπου θα είναι έντονες και στη συνέχεια, έως και το μεσημέρι σε όλες τις περιοχές του νομού με τον καιρο να είναι βαρύς, και τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την αλλαγή της ημέρας, με πυκνότερες βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα, ασθενέστερες σε κεντρικότερα και νότια, αλλά κατά περιόδους κι εδώ αναμένονται κάπως εντονότερες. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα από το μεσημέρι καθώς και στον Κιθαιρώνα, φαινόμενα που θα επηρεάσουν σταδιακά και άλλα ορεινά του νομού, ενώ μέχρι την αλλαγή της ημέρας θα χιονίζει σε όλες τις ορεινές περιοχές από τα 600-700μ και άνω με τη χιονόστρωση να εμφανίζεται από τα 800μ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 6 έως 11 βαθμούς

Οι άνεμοι θα αρχίσουν ήδη από τη νύχτα να στρέφονται σε βόρειους, αρχικά πνέοντας από ΒΔ διευθύνσεις και στη συνέχεια από Β με εντάσεις που θα φτάνουν από το μεσημέρι και μετά και τα 7 μποφώρ στα βόρεια τμήματα του νομού καθώς και στον Ευβοϊκό και τα 5-6 μποφώρ στις υπόλοιπες περιοχές.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός βορείου ρεύματος, θα συνεχιστεί έως και αργά το πρωί. Από την αλλαγή της ημέρας πάντως, οι βροχές όσον αφορά κεντρικότερες και νοτιότερες περιοχές του νομού θα αρχίσουν να περιορίζονται και θα επικρατεί κατά περιόδους ψιλόβροχο, το οποίο θα είναι πυκνότερο (και εν γένει τα φαινόμενα πιο συμπαγή) στις βορειότερες περιοχές του νομού. Πάντως μέσα στο πρωί η εικόνα θα αρχίσει να βελτιώνεται και σύντομα θα εμφανιστούν τα πρώτα ανοίγματα στα κεντρικά και τα νότια και μετα το μεσημέρι και σε βορειότερες περιοχές του νομού, με αποτέλεσμα έως και τις απογευματινές ώρες να μην υπάρχουν παρά παροδικές νεφώσεις κάπως πυκνότερες στα βόρεια.

Τη νύχτα και το πρωί, θα συνεχίσει να χιονίζει στα ορεινά και μέσα στο πρωί, τα χιόνια θα κατέβουν έως και τα 400-500μ υψόμετρο πρόσκαιρα, ενώ η ημέρα θα βρει τον νομό με χιονόστρωση από τα 600-700μ και πάνω, αρκετά αξιόλογη από τα 800μ σε όλα τα ορεινά και κυρίως όσον αφορά στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 6 έως 10 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν τη νύχτα και το πρωί από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις φτάνοντας στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού και τα 7 μποφώρ και έως τα 5-6 μποφώρ στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το μεσημέρι.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Λίγες νεφώσεις μέσα στη νύχτα, το πρωί και το μεσημέρι, οι οποίες θα αρχίσουν να πυκνώνουν στη συνέχεια και από το απόγευμα θα βρέξει στις πεδινές περιοχές του νομού, καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα του πολεοδομικού ιστού της πόλης, ενώ χιόνια θα σημειωθούν μετά το απόγευμα σε όλα σχεδόν τα βόρεια του νομού, καθώς επίσης και σε πολλά εκ των βορείων προαστίων, γενικά πάνω από τα 300μ υψόμετρο, με χιονόβροχο να σημειώνεται έως και αρκετά νότια καθώς και στα υψηλότερα τμήματα των ανατολικών προαστίων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 4 έως 9 βαθμούς, με τη χαμηλότερη να σημειώνεται το βράδυ.

ΟΙ άνεμοι θα πνέουν γενικά από Β διευθύνσεις στα 3-4 μποφώρ και στα ανατολικά έως 5 με τάσεις ενίσχυσης από το βράδυ.

Επόμενες ημέρες.

Πολύ κρύο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις θα πρέπει να αναμένονται τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη στην Αττική. Εξαίρεση όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, αποτελούν τα νοτιότερα καθώς και τα παράκτια τμήματα του νομού, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε εναλλαγές με ψιλόβροχο. Ωστόσο στα βόρεια προάστια και κατά περιόδους στα ανατολικά και τα βορειότερα των δυτικών, και στο κέντρο της πόλης δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοπτώσεις. Δεν αναμένεται ιδιαίτερα προβλήματα από τα φαινόμενα, με τη χιονόστρωση να εμφανίζεται απο ημιορεινά τμήματα και ψηλότερα, και να είναι αξιόλογη από τα 500-600μ και άνω.

Με τέτοιες συνθήκες θα φτάσουμε έως και τα μέσα της εβδομάδας, με τον καιρό να βελτιώνεται στη συνέχεια, ωστόσο μάλλον όχι για πολύ....

Το κρύο θα παραμείνει και οι αρνητικές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί θα είναι γεγονός ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Αττικής, όπου τα φαινόμενα θερμοκρασιακής αναστροφής ευνοούνται.
Ψάξε μονοπάτι απάτητο, απ τα βλέφαρα διώξε τον ύπνο,
Φιλα τους προδότες σου στο δείπνο, χάραξε πορεία για το Άρρητο....
Άβαταρ μέλους
Nick Gkikas
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 1683
Εγγραφή: Τρί 22 Μαρ 2011, 1:11
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής 150μ και Ζάρακες Ευβοίας 160μ

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό fotisp » Τετ 21 Δεκ 2011, 11:55

Το κλικ που λεγαμε για τη θεσ/κη δεν φαινεται να γινεται, οποτε δεν υπαρχουν μεγαλες αλλαγες.

Η ενταση του υετου συνεχιζει να ειναι ο καθοριστικος παραγοντας καθως η θερμοκρασια θα ειναι πολυ οριακη (-2.5C στα 850 κτλ.). Τα μοντελα δινουν ~30χιλ συνολικα, αλλα πιστευω οτι υπερβαλουν καθως ειναι αρκετα πιθανο να εχουμε μερικη ομβροσκια το μεσημερι και το απογευμα και συνολικα να τελειωσουμε με τα μισα περιπου χιλιοστα (15-20).

Ετσι το πιο πιθανο (πες 60%) ειναι η πολη να εχει χιονονερο με διαστηματα/ξεσπασματα καθαρης χιονοπτωσης (κυριως μεχρι το μεσημερι) που ισως στρωσουν λιγο σε αμαξια/παρκα κτλ. Οι γυρω περιοχες βεβαια θα τα πανε καλυτερα και συνεχιζω να πιστευω οτι τα πιο ευνοημενα προαστεια θα ειναι το Μελισσοχωρι/Ωραιοκαστρο (20-25εκ). Η καλυτερη περιοδος για την πολη φαινεται να ειναι το πρωι και νωρις το μεσημερι, ενω το απογευμα λογικα θα εχει πιο εξασθενημενα φαινομενα.

Το καλυτερο σεναριο (πες 25%) ειναι τα μοντελα να πεσουν μεσα στον υετο και τοτε η πιο εντονη χιονοπτωση θα ριξει λιγο περισσοτερο τη θερμοκρασια και λογικα θα υπαρξει καλη χιονοστρωση (5-10εκ) και σε πεζοδρομια

Το χειροτερο σεναριο (15%) ειναι να ειναι ακομη πιο λιγος ο υετος (10χιλ) με λιγο χειροτερη διαταξη και τοτε παμε για ασθενη φαινομενα μετα το πρωι με καποια διαστηματα χιονονερου.
fotisp
 
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Κυρ 27 Μαρ 2011, 22:32

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό fotisp » Τετ 21 Δεκ 2011, 13:57

Και επειδη τωρα που διαβαζω τι εγραψα η εκτιμηση μου παραφαινεται ψυχραιμη και χωρις συναισθημα να προσθεσω οτι λογικα η χιονοπτωση αυριο το πρωι στην πολη θα ειναι πολυ ομορφη, πυκνη που λεει και ο Σακης :D

Και μια που τον ανεφερα, να του ευχηθω και δημοσια καλο κουραγιο και καλη επιτυχια καθως ξερω πολυ καλα το βαρος και το αγχος που φερνουν τετοιες δυσκολες καταστασεις, ποσο μαλλον οταν ολοι κρεμονται απο τα χειλη σου.


fotisp έγραψε:Το κλικ που λεγαμε για τη θεσ/κη δεν φαινεται να γινεται, οποτε δεν υπαρχουν μεγαλες αλλαγες.

Η ενταση του υετου συνεχιζει να ειναι ο καθοριστικος παραγοντας καθως η θερμοκρασια θα ειναι πολυ οριακη (-2.5C στα 850 κτλ.). Τα μοντελα δινουν ~30χιλ συνολικα, αλλα πιστευω οτι υπερβαλουν καθως ειναι αρκετα πιθανο να εχουμε μερικη ομβροσκια το μεσημερι και το απογευμα και συνολικα να τελειωσουμε με τα μισα περιπου χιλιοστα (15-20).

Ετσι το πιο πιθανο (πες 60%) ειναι η πολη να εχει χιονονερο με διαστηματα/ξεσπασματα καθαρης χιονοπτωσης (κυριως μεχρι το μεσημερι) που ισως στρωσουν λιγο σε αμαξια/παρκα κτλ. Οι γυρω περιοχες βεβαια θα τα πανε καλυτερα και συνεχιζω να πιστευω οτι τα πιο ευνοημενα προαστεια θα ειναι το Μελισσοχωρι/Ωραιοκαστρο (20-25εκ). Η καλυτερη περιοδος για την πολη φαινεται να ειναι το πρωι και νωρις το μεσημερι, ενω το απογευμα λογικα θα εχει πιο εξασθενημενα φαινομενα.

Το καλυτερο σεναριο (πες 25%) ειναι τα μοντελα να πεσουν μεσα στον υετο και τοτε η πιο εντονη χιονοπτωση θα ριξει λιγο περισσοτερο τη θερμοκρασια και λογικα θα υπαρξει καλη χιονοστρωση (5-10εκ) και σε πεζοδρομια

Το χειροτερο σεναριο (15%) ειναι να ειναι ακομη πιο λιγος ο υετος (10χιλ) με λιγο χειροτερη διαταξη και τοτε παμε για ασθενη φαινομενα μετα το πρωι με καποια διαστηματα χιονονερου.
fotisp
 
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Κυρ 27 Μαρ 2011, 22:32

Re: Προγνώσεις μελών και ΜΜΕ

Δημοσίευσηαπό Hengeo » Τετ 21 Δεκ 2011, 22:58

Το έκτακτο της ΕΜΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Α. ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2011 ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ :
1. ΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
2. ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.
3. ΟΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-11 ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-11 ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ.
4. ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-12-11 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
Β. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-11 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
Γ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΥΦΕΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ.
Δ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-12-11 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ.
Ε. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21-12-2011 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-12-2011. ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΣΤ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ.
ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
Hengeo
 
Δημοσιεύσεις: 821
Εγγραφή: Παρ 10 Ιουν 2011, 16:08
Τοποθεσία: ΚΛΕΙΣΤΟΝ

NEW SAM FOR 4-16/1/12

Δημοσίευσηαπό meteoman » Σάβ 24 Δεκ 2011, 16:17

Marry Christmas (που λένε και στο χωριό μου) σε όλη τη μετεο hellasweather παρέα. Σας υποσχέθηκα να τρέξω το αναλογικό αυτή την εβδομάδα και τελικά σήμερα σας παραθέτω τα αποτελέσματά του για την περίοδο από 4΄εως 16 Ιανουαρίου 2012 μετά δηλαδή τις 244 ώρες των σημερινών μοντέλων (Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2012). Για να δούμε θα "πιάσει τα ψάρια" του προήγούμενου τρεξίματος?.
http://s643.photobucket.com/albums/uu15 ... RY%202012/

Να είστε όλοι καλά, υγεία και ευτυχία σε σας και στις οικογένειές σας!!
Σάκης Αρναούτογλου
meteoman
 

Re: NEW SAM FOR 4-16/1/12

Δημοσίευσηαπό MeteoKostis » Σάβ 24 Δεκ 2011, 20:56

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία!!Πες τα λίγο πιο λιανά Σάκη!Να χαρούμε ή όχι!!Πάντως από ότι καταλαβαίνω θα υπάρχει <καιρός> τον Γενάρη και δε θα έχουμε κανένα σοκ όπως του Νοεμβρίου!
Για Πρωτοχρονιά πως θα πάει?Δε βλέπω πρόβλεψη.
Καλά να περάσετε όλοι!
Κωστής Πρώτη 325 μέτρα
MeteoKostis
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Δευτ 18 Ιούλ 2011, 8:47
Τοποθεσία: Πρώτη Σερρών

Re: NEW SAM FOR 4-16/1/12

Δημοσίευσηαπό hydreaki » Σάβ 24 Δεκ 2011, 21:25

Ο Σάκης τα είπε ολα με το <ουδέν σχόλιο>.....Χάλια μαύρα απο άποψη χιόνι κατάστασης......

Όσο για παραμονή πρωτοχρονιάς τα πήρε πίσω και πάλι ..

Καλά Χριστούγεννα σε Όλους
hydreaki
 
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Τρί 29 Νοέμ 2011, 18:35
Τοποθεσία: Ρέα Αττικής-Ύδρα

Re: NEW SAM FOR 4-16/1/12

Δημοσίευσηαπό csath07 » Σάβ 24 Δεκ 2011, 22:22

Ορισμένοι χάρτες θυμίζουν Μάρτιο... αλίμονο μας αν πάει έτσι ο καιρός. Δεν υπάρχει ψύχος πουθενά στην Ευρώπη. Ο δείκτης ΑΟ πάντως είναι επίσης απαισιόδοξος για κάποια σοβαρή χιονοκαιρία ως τις 10/1 περίπου. Φυσικά, ούτε λόγος για κάτι υπεραισιόδοξες μακροπρόθεσμες προβλέψεις για κρύο και χιόνια στη Βαλκανική αυτόν τον Χειμώνα, ως τώρα . Πάντως αυτό το pattern με την, τουλάχιστον εκνευριστική :twisted: , παρέλαση χαμηλών με κέντρο στα 950, στα 960 ή στα 940hPa στον Ατλαντικό, κάποια στιγμή επιβάλλεται να σπάσει και θα σπάσει. Προσωπικά ποντάρω πλέον στο 2ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, κάτι που το έχω κάνει πολύ καιρό πριν, καθαρά στατιστικά. Τώρα αν είναι και 3ο του Γενάρη ή 1ο του Φλεβάρη, δεν με πειράζει, αρκεί να έρθει και να αποζημιώσει άπαντες για την αναμονή :D
Χρήστος Ν / Κυψέλη - Αθήνα 150m / 38.0 Ν - 23.7 E
Αρχεία - Φωτογραφικό υλικό - Αναφορές: http://antisimvatikos.blogspot.com/

Αφιέρωμα: H δύναμη του Καιρού στην Αθήνα: http://tinyurl.com/nk2ebj3
csath07
 
Δημοσιεύσεις: 1120
Εγγραφή: Κυρ 03 Ιούλ 2011, 21:46
Τοποθεσία: Κυψέλη - Αθήνα

Re: NEW SAM FOR 4-16/1/12

Δημοσίευσηαπό Edward N. Lorentz » Σάβ 24 Δεκ 2011, 23:26

Πάντως το δυναμικό μοντέλο (παγκόσμιο wrf) που τρέχουμε, δίνει έντονη κινητικότητα στον καιρό τον Γενάρη :D Ακόμα και χιονοεισβολάρες πχ στις 7 του μήνα.
Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αλλά ήθελα να τονίσω και τα αντίστοιχα θετικά σημάδια.
Οι προγνώσεις εδώ:
http://www.kyklogenesis.gr/drupal/node/365
Edward N. Lorentz
 

Re: NEW SAM FOR 4-16/1/12

Δημοσίευσηαπό meteoman » Κυρ 25 Δεκ 2011, 1:02

Edward N. Lorentz έγραψε:Πάντως το δυναμικό μοντέλο (παγκόσμιο wrf) που τρέχουμε, δίνει έντονη κινητικότητα στον καιρό τον Γενάρη :D Ακόμα και χιονοεισβολάρες πχ στις 7 του μήνα.
Είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αλλά ήθελα να τονίσω και τα αντίστοιχα θετικά σημάδια.
Οι προγνώσεις εδώ:
http://www.kyklogenesis.gr/drupal/node/365


Αγγελε έχεις δίκιο!! Μόλις κάθησα και το είδα! Πολύ μα πολύ διαφορετικό και το τελευταίο τρέξιμο του WRF (συγχαρητήρια σ΄όλα τα παιδιά και πάλι για την όλη προσπάθέια)
από την αναλογική πρόγνωση του SAM!
Εύχομαι πραγματικά να βγει το WRF για να έχει λίγο ενδιαφέρον ρε παιδί μου ο καιρός γιατί με το SAM όπως είπαν και πιο πάνω τα παιδιά..και κυρίως ο csath07 βράστα για το πρώτο μισό του Ιανουαρίου.. Θα προσπαθήσω να ξανατρέξω το SAM μέσα στην εβδομάδα μήπως και αλλάξει και δώσει τέτοια μέτεο-καλούδια όπως το WRF όπως δείχνουν παρακάτω οι χάρτες του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου για το διάστημα 5 έως 10 Ιανουαρίου:

Καλά Χριστούγεννα σε όλους
Σάκης Αρναούτογλου
Συνημμένα
satGH500-48.jpg
satGH500-56.jpg
satGH500-64.jpg
meteoman
 

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες