Καλησπέρα από Αθήνα (Κολωνό).
Καθώς ήμουν στην Αττική Οδό και το αυτοκίνητο λόγω του αέρα ήταν σαν ψαροκάϊκο στη θάλασσα με 6-7b και η σκόνη έδινε ωραίες θολές εικόνες μπροστά μου και δίπλα μου, μου πέρασε από το μυαλό ο ακόλουθος διάλογος:
Γκαρσόνι: Καλησπέρα σας!
Πελάτης: Καλησπέρα....
Γκ: Μήπως θέλετε τον κατάλογο;
Πελ: Μπααα, άσε.... ξέρω τι θέλω....
Γκ: Παρακαλώ! Σας ακούω.
Πελ: Λοιπόν. Θέλω για κυρίως ένα δυνατό χιονιά, για σαλάτα ΒΑ ρεύμα και για να ποτό μέγιστη θερμοκρασία στους -1.
Γκ: Δυστυχώς, αγαπητέ μου κύριε θα σας απογοητεύσω, αυτά που ζητάτε είναι εκτός εποχής. Θα σας παρακαλούσα να δείτε τον κατάλογο για το τι υπάρχει.
Πελ: Καλά...... άσε, ξέρω τι θέλω.
Γκ: Σας ακούω!
Πελ: Λοιπόν, λοιπόν, θέλω για κυρίως μια ξεγυρισμένη καταιγίδα, να τονίσω όχι 17άρα!!! Για σαλάτα βορειά μέτριο, για ορεκτικό μαυρίλα έντονη και για ποτό χαμηλότερη θερμοκρασία από τα στατιστικά.
Γκ: Με συγχωρείτε για άλλη μια φορά αλλά, μας έχουν τελειώσει ότι μας έχετε ζητήσει. Ίσως στο ποτό μπορέσω να σας εξυπηρετήσω, αλλά δεν γνωρίζω για πόσο ακόμα.
Πελ: Σνιφφφ, κλαψψψ, κλαψψψ, λυγμ........
Γκ: Σας το είπα κύριε. Δείτε τον κατάλογο για να μην καθυστερείτε. Έχει ότι υπάρχει τώρα.
Πελ: Ωραία, έστω για κυρίως θα ήθελα βροχή, ήπια, ποτιστική δεν με πειράζει. Για σαλάτα κανένα ουράνιο τόξο και για ποτό μέτριο αέρα.
Γκ: Κοιτάξτε! Για να μην χρονοτριβούμε, θα σας πω τι μπορώ να σας ετοιμάσω στα γρήγορα, αλλά φαστ φουντ!!
Πελ: Σας ακούω.....σνιφφφ, κλαψψψψ, κλαψψψψ, λυγμμ
Γκ: Λοιπόν, για κυρίως σας προτείνω κατά διαστήματα έντονη συννεφιά, λίγο γαλακτώδες νέφη κατά κάποια διαστήματα, τα οποία ίσως, λέω ίσως να δίνουν καμιά ψεκάδα που και που. Για σαλάτα δυνατές ριπές βορειά οι οποίες να σας σπάνε τα αυτιά από το θόρυβο και η οδήγηση να είναι επικίνδυνη. Τέλος, για ποτό, τι ποτό να σας προτείνω, α ναι... το έξοχο πικρό ποτήρι της ήπιας ζέστης, η οποία μόνο κατά διαστήματα μπορεί να είναι υποφερτή.
Φίλες και φίλοι, για να μην σας κοιυράσω άλλο, το menu που έφαγε ο αγαπητός πελάτης - πρωταγωνιστής μας, είναι ότι είδα σήμερα από το Νέο Φάληρο, εργασία, Παλλήνη και Πικέρμι και πάλι πίσω. Προσωπικά θα προτιμούσα μέχρι και 35 βαθμούς, μόνο και μόνο για να μην έχω αυτή την !"@~##&*& αλλεργία. Να με έχει τρελάνει με την καταροή και το βράσιμο στο αναπνευστικό (λες και έχω καταπιεί γατάκια κάνω) καθώς τον κνησμό στα μάτια. Ίσως είναι η πρώτη φορά εδώ μέσα που το γράφω, αλλά δεν θέλω άλλο τέτοιο καιρό!!!! Αν θέλει ας βρέξει ή ας βαρέσει τριανταφεύγα, αλλά όχι αυτή η κατάσταση.
Εύχομαι όλες και όλοι σας να είσαστε σε καλύτερη κατάσταση από μένα....
Γιώργος Πατρίκης.
Υ.Γ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ. ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΡΙΠΕΣ Β - ΒΑ - ΒΒΑ