Κανόνες συμμετοχής

Ειδήσεις και Ανακοινώσεις από μέλη της hellasweather ή άλλες πηγές

Κανόνες συμμετοχής

Δημοσίευσηαπό fotisp » Δευτ 16 Ιαν 2012, 15:05

Ανανεώσαμε τους κανόνες συμμετοχής στη hellas weather.

Οι περισσότεροι είναι ίδιοι με τους παλιούς αλλά προσαρμοσμένοι για τα τεχνικά δεδομένα του καινούργιου χώρου. Τα νέα μέλη πρέπει να τους αποδέχονται, ενώ τα υπάρχοντα μέλη τους αποδέχονται αυτόματα με τη συμμετοχή τους.

Καλή συνέχεια!
fotisp
 
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: Κυρ 27 Μαρ 2011, 22:32

Re: Κανόνες συμμετοχής

Δημοσίευσηαπό ggerakaris » Κυρ 04 Νοέμ 2012, 12:22

Α. Εγγραφή και συμμετοχή στην hellasweather.

1. Με την εγγραφή μου σε αυτό το forum, συμφωνώ να μην δημοσιεύσω ψευδές, δυσφημιστικό, ανακριβές, χυδαίο ή βλάσφημο, περιεχόμενο είτε σχετικά με κάποιο μέλος του forum, είτε για πρόσωπα / οργανισμούς τρίτους, σχετικούς ή άσχετους με αυτό.

2. Η θεματολογία της κοινότητάς μας είναι ο καιρός και το κλίμα. Δεν μιλάμε για πολιτικά, αθλητικά ή θρησκευτικά ζητήματα. Όσα θέματα αναπτύσσονται, θα πρέπει να έχουν άμεση ή έμμεση συσχέτιση με την προαναφερθείσα θεματολογία, με τρόπο κατανοητό. Από το παραπάνω εξαιρούνται μηνύματα με θέμα το περιβάλλον και τις περιβαλλοντικές μεταβολές.

3. Όσον αφορά κάθε μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων σε αυτήν την κοινότητα, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά είτε στο chat, είτε στα polls, υποχρεούμαι να γράφω με κόσμιο τρόπο, χωρίς να θίγω ανθρώπους ή καταστάσεις και χωρίς να προσβάλλω την αξιοπρέπεια, ή τις αντιλήψεις κάποιου άλλου μέλους, ή τρίτων.

4. Όλα τα μηνύματά πρέπει να είναι ευγενικά, χωρίς υπονοούμενα που μπορεί να προκαλέσουν αντιπαλότητα. Γράφουμε πάντα στην Ελληνική γλώσσα, σε όποιο μέσο επικοινωνίας παρέχεται σε αυτήν την κοινότητα.

5. Φροντίζω πάντα ώστε ο τίτλος του μηνύματός μου να αντικατοπτρίζει το περιεχόμενό του. Εάν απαντώ σε ένα ήδη υπάρχον μήνυμα, δημιουργώντας ή ακολουθώντας ένα νήμα συζητήσεων (thread), φροντίζω ώστε το μήνυμά μου να είναι σχετικό με το νήμα αυτό. Κάθε σκόπιμη και κακοπροαίρετη απόπειρα αποπροσανατολισμού της θεματολογίας ενός νήματος συζητήσεων, η οποία μπορεί να οδηγήσει, ή οδηγεί σε εντάσεις, απαγορεύεται, ακόμη κι αν το μήνυμα είναι σχετικό με την ευρύτερη θεματολογία της κοινότητας (όπως ορίζεται στη παράγραφο #Α2).

6. Φροντίζουμε πάντα αυτό που λέμε να ενδιαφέρει όλους, όπως ακριβώς γίνεται σε μια παρέα! Μηνύματα που θα μπορούσαν να είναι προσωπικό reply σε κάποιον και δεν ενδιαφέρουν την υπόλοιπη κοινότητα, θα πρέπει να αποφεύγονται.

7. Προσέχω ώστε αυτό που γράφω να κατατάσσονται στους σωστούς πίνακες και σε περίπτωση επιλογής ετικέτας, να έχει τη σωστή ένδειξη, όπως οι πίνακες ή οι ετικέτες είναι ήδη διαμορφωμένες. Φροντίζω ώστε προτού γράψω, να έχω διαβάσει όλη την κουβέντα που έχει προηγηθεί σε αυτό το νήμα.

8. Δεν κάνω υπερβολική χρήση των smilies, της μορφοποίησης του κειμένου και άλλων διευκολύσεων του κειμενογράφου. Αποφεύγουμε τα κεφαλαία και τα έντονα (bold) γράμματα, καθώς στη γλώσσα του διαδικτύου δηλώνουν πως φωνάζουμε. Φροντίζω ώστε αυτό που γράφω να είναι ευανάγνωστο, και επιπλέον δεν κάνω quote μεγάλα κείμενα και φωτογραφίες. Δεν κάνω υπερβολική χρήση των δημοσκοπήσεων (polls). Θα πρέπει να αποφεύγεται η συχνή και άσκοπη δημιουργία δημοσκοπήσεων για θέματα διαχείρισης και λειτουργίας της κοινότητας. Τα αποτελέσματα αυτών των δημοσκοπήσεων δεν είναι δεσμευτικά ούτε για τους διαχειριστές ούτε για τους ιδρυτές (με την επιφύλαξη όσον αναφέρονται στη παράγραφο #Α16 σχετικά με τις πανελλήνιες συναντήσεις).

9. Συμφωνώ να μην αναδημοσιεύω περιεχόμενο, τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου είναι κατοχυρωμένα σε άλλο πρόσωπο, εκτός εάν έχω την έγγραφη συγκατάθεση αυτού του προσώπου σε σχέση με αυτό, ή εάν αναφέρεται η πηγή απ'όπου αυτό προέρχεται, ή εάν υπάρχει σύνδεσμος. Όσον αφορά την κριτική σε προγνώσεις καιρού τόσο από επίσημους φορείς όσο και από ερασιτέχνες, θα γίνεται δεκτή μόνο αν είναι καλοπροαίρετη, διατυπωμένη με ευγενικό τρόπο και χωρίς να προσβάλει.

10. Συμφωνώ επίσης να μην αναδημοσιεύω περιεχόμενο από άλλες κοινότητες στις οποίες συμμετέχω, ή παρακολουθώ. Συμφωνώ να μην μεταφέρω είτε άμεσα είτε εμμέσως, συζητήσεις από και προς άλλες κοινότητες, είτε εμπλέκονται σε αυτές κι άλλα μέλη του παρόντος χώρου, είτε όχι. Δεν προωθώ μηνύματα μελών που έχουν διαγραφεί. Δεν ανακινώ θέματα, για τα οποία αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.

11. Προσέχω ιδιαίτερα το ύφος του μηνύματός μου και στο τέλος ΞΑΝΑΕΛΕΓΧΩ το μήνυμά μου, έτσι ώστε, να μην παρεξηγηθούν
για οποιονδήποτε λόγο τα γραφόμενά μου από τους υπόλοιπους.

12. Συμφωνώ επίσης, να μην στέλνω spam μηνύματα, ή να διαφημίζω προιόντα ή οτιδήποτε άλλο μέσα από αυτό το forum, για οποιονδήποτε λόγο ή με οποιοδήποτε μέσο παρέχεται μέσα από αυτό. Εξαιρούνται οι ιστοσελίδες των μελών, είτε προσωπικές είτε συνεργασίες, τις οποίες καταχωρώ στην ειδική ενότητα Links που υπάρχει και οι οποίες πρέπει να είναι σχετικές με τον καιρό ή το κλίμα. Εξαιρούνται επίσης οι ανακοινώσεις για δραστηριότητες σελίδων μελών της κοινότητας, όπου θα πρέπει να αναρτώνται στη σχετική κατηγορία θεμάτων με την επιφύλαξη όμως όσων αναφέρονται στις παραγράφους #Α9 και #Α10.

13. Υποχρεούμαι να αναφέρω στα στοιχεία του λογαριασμού μου (Πίνακας Ελέγχου Μέλους -> Προφίλ), το πραγματικό όνομά μου, την τοποθεσία μου και προαιρετικά το υψόμετρό μου. Μέλη τα οποία δεν συμμορφώνονται ως προς αυτό, δεν θα αποκτούν πλήρη δικαιώματα χρήσης του forum.

14. Κανένα μέλος, σε όποια ομάδα κι αν ανήκει, δεν έχει το δικαίωμα να δημιοσεύει προσωπικά μηνύματα (pm's), ή προσωπικά mails, είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο σε ολόκληρη την κοινότητα. Σε περίπτωση που λαμβάνω pm's που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες λειτουργίας της κοινότητας, έχω το δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσω προς τους διαχειριστές.

15. Με την εγγραφή μου στην κοινότητα, συμφωνώ οτι δεν αποκτώ πλήρη δικαιώματα μέλους, παρά μόνο εάν περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή εάν συμπληρωθεί ένας ικανός αριθμός μηνυμάτων. Εξαιρούνται από αυτό παλαιά μέλη της hellasweather, που ήταν εγγεγραμμένα στην mailing list και δήλωσαν ρητώς οτι αποδέχονται αυτόν τον κανονισμό.

16. Η επίσημη ετήσια συνάντηση (πανελλήνια) της hellasweather, είναι κοινή απόφαση των μελών της κοινότητας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία δημόσιου διαλόγου του forum, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσκοπήσεων. Η διαδικασία έχει ως εξής:
i) Ορίζεται η χρονική περίοδος που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Εάν δεν υπάρχει κάποιος λόγος αλλαγής, τότε αυτή είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Εάν υπάρχει κάποιος τέτοιος λόγος, τότε η σχετική κουβέντα θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 3 μήνες νωρίτερα, ώστε να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας.
ii) Κατατίθενται προτάσεις για τον τόπο διεξαγωγής της συνάντησης. Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν από οποιοδήποτε μέλος έχει πλήρη δικαιώματα χρήσης του forum και θεωρούνται έγκυρες εάν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται χώροι διαμονής (ξενοδοχεία), πολλαπλές επιλογές για σίτιση (ταβέρνες, εστιατόρια κλπ), εάν συμπεριλαμβάνεται μέρος/αίθουσα για τη διεξαγωγή μεγάλης συζήτησης ή και παρουσιάσεων, εάν έχει κατατεθεί σχετική και τεκμηριωμένη έρευνα αγοράς, υπάρχουν τηλέφωνα / τρόποι επικοινωνίας για την επιβεβαίωση όλων των στοιχείων και εάν το μέρος είναι εύκολα προσβάσιμο, κυρίως δε σε περίπτωση κακοκαιρίας με κάθε συμβατικό μέσο συγκοινωνίας, χωρίς να εμπεριέχεται μεγάλο ρίσκο.
Απαραίτητη προυπόθεση, η περιοχή να προσεγγίζεται εύκολα και να καλύπτεται από τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Καλό θα ήταν η περιοχή να προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες και να καλύπτει τις ανάγκες για μια ευχάριστη απόδραση το Σαββατοκύριακο.
iii) Τη σχετική διαδικασία συντονίζουν οι ιδρυτές και οι διαχειριστές.
iv) Στις πανελλήνιες μπορούν να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις με δημοκρατικές διαδικασίες όσον αφορά οποιοδήποτε θέμα λειτουργίας της hellasweather.
v) Στις πανελλήνιες συναντήσεις στόχος μας είναι να περάσουμε καλά και να γνωριστούμε καλύτερα. Αυτό φυσικά, ισχύει και σε κάθε άλλη συνάντηση των μελών.

Β. Δικαιώματα διαχειριστών, ιδρυτές και ομάδες μελών.

1. Με την εγγραφή αυτή αντίστοιχα, ο διαχειριστής (ή οι διαχειριστές) καθώς και η ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης αυτού του forum (ομάδα development) καθώς και οι ιδρυτές, συμφωνούν και δεσμεύονται να μην δημοσιεύσουν οποιαδήποτε προσωπικά και ηλεκτρονικά δεδομένα των μελών της κοινότητας σε τρίτους ή σε άλλα μέλη αυτής, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, είτε αυτός αφορά την λειτουργία αυτής της κοινότητας είτε για διαφορετικό σκοπό. ΟΙ διαχειριστές και οι ιδρυτές, αποποιούνται την ευθύνη για οτιδήποτε γράφεται σε αυτό το forum, την οποία φέρουν αποκλειστικά οι συγγραφείς των θεμάτων

2. Οι διαχειριστές υποχρεούνται να τηρήσουν τον παρόν κανονισμό, και εάν διαπιστωθεί παράβασή του, έχουν το δικαίωμα είτε να διαγράψουν το μέλος, είτε να διαγράφουν, είτε να μετακινούν μηνύματα, είτε να επέμβουν με οποιονδήποτε τρόπο στην διεξαγωγή της συζήτησης, βάσει όσων δικαιωμάτων τους παρέχονται από το λογισμικό.

3. Οι ιδρυτές ή οι διαχειριστές, θα μπορούν να ιδρύουν, να συντονίζουν και επίσης να συμμετέχουν σε άλλες περισσότερο εξειδικευμένες ομάδες διαχείρισης εάν κρίνουν πως αυτό μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση και στην ομαλή λειτουργία της κοινότητας. Τα δικαιώματα και αρμοδιότητες αυτών των ομάδων είναι συγκεκριμένες και θα περιγράφονται σε ξεχωριστή ενότητα.
Ειδικότερα όσον αφορά την ομάδα της ανάπτυξης (development), θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του λογισμικού του forum, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται να ασκεί δικαιώματα διαχείρισης με εξαίρεση τα μέλη που ανήκουν και στην ομάδα διαχείρισης.

4. Σε κάθε δημοσιευσή μου αποδέχομαι το γεγονός οτι η IP. διεύθυνσή μου καταγράφεται, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή δημοσιευθεί με κανέναν τρόπο όπως περιγράφεται στην παράγραφο #Β1. Οι διαχειριστές, διατηρούν το δικαίωμα να κρατούν στατιστικά ή να καταγράφουν τις IP διευθύνσεις των μελών του forum, ΜΟΝΟ με σκοπό την αποπομπή αυτών από αυτό, σε περίπτωση παραβίασης του κανονισμού.

5. Οι ιδρυτές της κοινότητας έχουν απεριόριστα δικαιώματα, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων που περιγράφονται παραπάνω και επιλέγουν αυτοί τους διαχειριστές.

Γ. Το λογισμικό του forum

1. Έχω υπόψιν μου οτι το λογισμικό διαχείρισης του forum, στέλνει στον browser μου ένα cookie που "θυμάται" λεπτομέρειες του λογαριασμού σας όπως τις ώρες εισόδου και εξόδου, την διάρκεια σύνδεσης και άλλα προσωπικά δεδομένα. Αυτά όμως, χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ για την δική μου διευκόλυνση, κατά την είσοδο κι έξοδό μου και δεν χρησιμοποιούνται για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Δ, Τροποποιήσεις του κανονισμού

1. Συμφωνώ οτι ο παρόν κανονισμός, μπορεί να τροποποιείται κατά καιρούς από τους ιδρυτές, εάν οι ανάγκες του forum το επιβάλλουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι οι ιδρυτές ή οι διαχειριστές να το κοινοποιήσουν προς όλα τα μέλη ξεχωριστά. Υποχρεούνται όμως να ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις δημόσια.

2. Η διαδικασία της τροποποίησης αυτού του κανονισμού, είναι στην αποκλειστική κρίση των διαχειριστών και των ιδρυτών, με την εξαίρεση της περίπτωσης των πανελληνίων συναντήσεων, όπου τόσο η διαδικασία όσο και το περιεχόμενο αυτού του κανονισμού τίθεται εάν υπάρχει ανάγκη, σε δημόσιο διάλογο.

Οι ιδρυτές:
Φώτης Παναγιωτόπουλος
Δημήτρης Τσικάρας

Ο διαχειριστής:
Νίκος Γκίκας
Γερακάρης Γιώργος
Ελεούσα Ιωαννίνων Υψόμ. 540 m

http://users.otenet.gr/~oejhtc/
Άβαταρ μέλους
ggerakaris
 
Δημοσιεύσεις: 620
Εγγραφή: Πέμ 09 Ιουν 2011, 19:33
Τοποθεσία: Ελεούσα Ιωαννίνων, 540μ.

Re: Κανόνες συμμετοχής

Δημοσίευσηαπό Maria K » Παρ 05 Φεβ 2016, 11:44

Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους φίλους επιθυμούν να γίνουν μέλη της ομάδας μας ότι πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του φόρουμ, να δηλώνουν τα πλήρη στοιχεία τους όπως τους ζητείται στην αίτηση εγγραφής και ιδιαίτερα το πλήρες ονοματεπώνυμό τους. Αιτήσεις που δεν πληρούν τον κανονισμό δεν λαμβάνονται υπόψη.

Ευχαριστώ

Μαρία Καββαδία
εκ μέρους της ομάδας διαχείρισης του φόρουμ
Μαρία Καββαδία
Αθήνα, Αργυρούπολη-σύνορα Ηλιούπολης, 120μ


Και που είσαι χιονοσύννεφο εμένα τι με νοιάζει
Αφού το μόνο που μπορείς είν’ το τρελό αγιάζι.
Άβαταρ μέλους
Maria K
 
Δημοσιεύσεις: 3062
Εγγραφή: Τετ 06 Απρ 2011, 19:01
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ (Αργυρούπολη-Ηλιούπολη)


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις και Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης