από Vaghelis1976 » Δευτ 04 Ιαν 2016, 16:04
Αγαπητέ φίλε,
είχα αγοράσει το 2008 από Αμερική το τότε μοντέλο και η τιμή σε σχέση με τον Έλληνα αντιπρόσωπο ήταν χαώδης. Τότε ο Έλληνας το πουλούσε πάνω από 1000 ευρώ και εμένα και με τελωνείο μου ήρθε στα 600 ευρώ.
Προσοχή όμως: Τότε η ισοτιμία ήταν 1,45 ενώ τώρα 1,10 που σημαίνει ότι το κέρδος από την ισοτιμία είναι πλέον μικρό (για 1000 δολάρια έδινες 690 ευρώ και τώρα δίνεις 910 ευρώ χοντρικά). Επίσης, λόγω δουλειάς, είχα εκτελωνιστή συνεργάτη που το πέρασε σε χαμηλή δασμολογική κλάση για να αποφύγω δασμούς (εδώ γίνεται το πάρτυ, και γι αυτό αν πας να το φέρεις με το τελωνείο να ζητήσεις από τον προμηθευτή να σου πουν το tariff code που υπόκειται και κατόπιν να ρωτήσεις στο τελωνείο σε τι δασμολογικό καθεστώς υπόκειται το συγκεκριμένο tariff code, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων) ενώ δεν μου πήρε αμοιβή (βάλε +50-100 ευρώ).
Δεν ξέρω πλέον αν αξίζει τον κόπο λόγω της ισοτιμίας και του τελωνείου. Θα πρέπει να κάνεις έρευνα στην Αμερική να δεις το κόστος και βεβαίως να δεις τη δυνατότητα να σου σταλεί μέσω κάποιου φίλου ή συγγενή για να έρθει ως απλό δέμα και όχι ως εμπόρευμα. Παράλληλα, ρώτα και τον αντιπρόσωπο, δεν ξέρεις, λόγω internet, μπορεί και να κατάλαβαν με τα χρόνια ότι δεν υπάρχει μονοπώλιο και μπορεί να έχουν εκλογικεύσει τις τιμές τους. Τέλος, ελεύθερη αγορά υπάρχει, γιατί δεν ψάχνεις και την ευρωπαική αγορά? Μπορεί να το βρεις οπουδήποτε μια ευκαιρία.
Βαγγέλης