από Vaghelis1976 » Τρί 18 Απρ 2017, 8:50
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
χθες ήταν ημέρα με αρκετά μπουρίνια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. Εμένα με βρήκαν στην Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια της επιστροφής μου στην Αθήνα. Στην Καλαμάτα η βροχή ήταν ασθενής κατά βάση έως την ώρα που έφυγα (3μμ). Δυνατά μπουρίνια όμως με συνόδευαν από λίγο πριν τη Μεγαλόπολη έως και την Κόρινθο. Ειδικά, λίγο πριν την Τρίπολη η καταιγίδα είχε απίστευτη ένταση με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουμε με πάνω από 60χλμ/ω λόγο περιορισμένης ορατότητας κ φυσικά επικινδυνότητας του δρόμου (αν και το οδόστρωμα στην Καλαμάτας-Κορίνθου ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για τη ραγδαιότητα της καταιγίδας). Στην Αττική ο καιρός αργά το απόγευμα ήταν βελτιωμένος, όμως οι δρόμοι μαρτυρούσαν ότι επλήγη και αυτή από καταιγίδα.
Σπίτι μου στην Πολιτεία απ ό,τι έμαθα είχε μια σύντομη κι απότομη καταγιδα που άφησα 7 χιλιοστά, ενώ και τη Μ. Παρασκευή αργά το μεσημέρι είχαμε κι άλλη. Ο Απρίλιος δεν πάει άσχημα, δεδομένου ότι θα έχουμε κι άλλες βροχές εκτός απροόπτου τις επόμενες ημέρες με την μίνι ψυχρή εισβολή που θα έρθει. Σίγουρα πάντως, οι καιρικές του συγκινήσεις είναι πολύ περισσότερες από το δίμηνο της απόλυτης καιρικής απραξίας που προηγήθηκε.
Καλημέρα,
Βαγγέλης