Πήρα χαμπάρι την όλη ιστορία την ώρα που περνούσε από πάνω μου ένα φοβερό Shelf Cloud (νομίζω). Τα πάντα είχαν μαυρίσει και το απόλυτο σκοτάδι επικρατούσε προς τα ΝΔκά μου. Μαζί με τον μικρό μου αδερφό (τρελαίνεται για τέτοια) πήραμε κάμερα τρίποδο και ανεβήκαμε τρέχοντας στην ταράτσα για καταγραφές και όχι μόνο.
Με την έλευση του συννέφου έπνεαν δυνατοί άνεμοι, αλλά η βροχή ήρθε πιο μετά και έπεφτε με μεγάλη κλίση λόγω του αέρα. Οι κεραυνοί ήταν σχετικά λίγοι, πρόσεξα τους περισσότερους προς Πειραιά/Φάληρο μεριά. Μετά ηρθε φυσικά και χαλάζι, αξιολογότατη η χαλαζόπτωση. Παραθέτω φωτογραφία παρακάτω.
Απολογισμός από το μέτωπο περίπου 4mm, και αργότερα άρχισε ξανά να βρέχει ωσότου νύχτωσε, όπως ανέφερε και η Μαρία. Συνολικά 9.4mm και αν θυμάμαι καλά περίπου 90mm/hr ραγδαιότητα το μεσημέρι.
Εντυπωσιακή και η δορυφορική, με το μέτωπο να διακρίνεται ως μια υετοφόρα νοητή γραμμή που ξεκινούσε από Αργολίδα-Σαρωνικό και έφτανε σχεδόν ως τις εκβολές του Δούναβη, στη βόρεια Βουλγαρία. Στην ηπειρωτική μας χώρα δεν είχε τόσα ηλεκτρικά, αλλά μόλις έπιασε Αιγαίο τότε το μέτωπο ενώθηκε από την Χαλκιδική ως την Αθήνα με γερούς πυρήνες.
Aπό φωτογραφίες δεν έχω κάτι να δείξω (πάνω στην χαρά μου ξέχασα να τραβήξω το shelf που ήταν από πάνω μας και στροβιλιζόταν σε κάποιες ακρούλες του, παρόλο που είχα την φωτογραφική στο χέρι), έχω μόνο βίντεο που δεν έχω προλάβει καν να κοιτάξω αν αξίζει το ανέβασμα.